Příběh lahodný jako karibský dort

recenze

Černý dort (2023) 5 z 5 / Kni-holka
Černý dort

Naprosto úžasný mezigenerační příběh mísící v sobě více než jednu kulturu a rasu. Příběh o afroamerické rodině z Karibiku, jejímž dětem zůstalo po smrti rodičů bizarní dědictví: černý dort v mrazáku, hlasová zpráva od jejich mámy a spoustu otázek. Někdy bývají důležitější příběhy, které neříkáme než ty, které ano. A o jednom takovém příběhu tahle kniha vypráví.

Během čtení se mi mnohokrát chtělo brečet, ať už dojetím, nebo žalem. Charmaine Wilkersonová skvěle vystavěla příběh o síle vůle, přesvědčení, lásce a rodině. Tahle kniha vás pohltí a smete jako vlna. Věřte mi. Nebudete ji chtít odložit. Menší písmenka vyvažují krátké kapitoly a díky tomu se kniha rychle čte. Autorčin styl mi sedl od první stránky. Bylo to jako se ponořit do vody. Plynulé a uvolňující, všeobjímající vyprávění mě ihned vtáhlo do sebe a do poslední stránky nepustilo.

Co mě jediné zklamalo, tak to, že jsem se v knize nedozvěděla recept na onen pověstný a tradiční černý dort. Musela jsem si ho najít na internetu. Rozhodně ho upeču a doufám, že mě během pečení ovane tradice tohoto karibského receptu. Takže teď už půjdu a naložím si ovoce do rumu a portského vína. Přidáte se?

Komentáře (0)

Přidat komentář