Pohled na "Společnost úzkosti"

recenze

Společnost úzkosti (2023) 4 z 5 / actavis
Společnost úzkosti

Kniha "Společnost úzkosti" od Jana Gerýka otevírá fascinující perspektivu na naši moderní společnost a její složitý vztah k času.

Autor se hlouběji zabývá politikou, minulostí i budoucností a demonstruje, jak se tyto aspekty prolínají v našem vnímání. Přestože se některými závěry nesouzním, ctím autorův pohled a vnímám jeho práci jako legitimní příspěvek k diskusi.

Osobně jsem si uvědomila, že mé hodnocení současnosti je ovlivněno mou vlastní přítomností a nedostatečným odstupem od událostí. Celkově jde o poutavou knihu, která vás nutí přemýšlet a reflektovat vlastní perspektivy na svět.

Toto dílo je spíše určeno odborníkům či těm, kteří se zabývají daným tématem. Přestože autor působí jako stand-up komik, text knihy nese hlubší úvahy a postrádá prvky ironického humoru.

Jak sám autor uvádí: "Tato kniha, jež vznikala jako disertační práce, odráží mimo jiné i pět let doktorského studia, které má velmi specifickou temporalitu".

Děkuji nakladatelství Host za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Společnost úzkosti Společnost úzkosti Jan Géryk

Ve společnosti, která o sobě není schopna vyprávět, je obtížné nacházet smysl. Máme k dispozici nepřeberné množství nástrojů k šetření času — a přitom nic nestíháme. Dějinné události jako by bez přestání probíhaly kolem nás. A... více


Komentáře (0)

Přidat komentář