Veselý pohled na venkov

recenze

Vidlák bůůk (2023) 5 z 5 / actavis
Vidlák bůůk

Vstupte do světa veselých příběhů a zvídavých postřehů venkovského života s knihou „Vidlák bůůk“ od Nely Kyselové. Tato kniha nás provází dvěma hlavními částmi, přičemž každá nabízí pohled do odlišných aspektů venkovského prostředí.

První část, nazvaná „Písmenka vidlácká“, nám otevírá dveře do každodenního života vidláka. S humorem a vtipem autorka popisuje různé situace, s nimiž se vidláci setkávají, ať už jde o boj s počasím, péči o zvířata, nebo život na samotě. Kyselová nejenže nabízí zábavné příběhy, ale také se nebojí experimentovat s jazykem, což dodává knize osobitý šmrnc.

Druhá část, „Písmenka zvěření“, nás zavede do světa zvířat, která obývají venkovské prostředí. Autorka nás seznámí s jejich jedinečnými povahami a nečekanými situacemi, které s sebou jejich společnost přináší. Skrze zábavné ilustrace a živé popisy se čtenáři ocitají uprostřed venkovského dění, ať už sledují dobrodružství drůbežníků, nebo zvídavého štěkavce.

Celkově je „Vidlák bůůk“ od Nely Kyselové osvěžujícím a zábavným čtením pro každého, kdo touží po odpočinku od každodenního shonu. Autorka svým přístupem k venkovskému životu dokáže zaujmout i ty, kteří se s tímto prostředím doposud nesetkali. Její nadšení a láska k venkovu jsou cítit na každé stránce knihy, což čtenáři jistě ocení. „Vidlák bůůk“ je skvělým průvodcem do světa venkovských radovánek a nekonvenčních příběhů, který stojí za to prozkoumat.

 Děkuji nakladatelství Kazda za možnost seznámit se s touto knihou.


Vidlák bůůk Vidlák bůůk Nela Kyselová

Podtitul: Úsměvné venkovské počtení do podivně zajímavých časů o tom, co mi zrovna od vidlí odpadlo. Jak už název i podtitul napovídají, kniha jest veselým čtivem z prostředí autentického venkova, tedy takového, kde nenatrefíte... více


Komentáře (0)

Přidat komentář