Pod Povrchem Konspirace

recenze

Plochá, nikoli kulatá planeta (2023) 5 z 5 / actavis
Plochá, nikoli kulatá planeta

Tato kniha, "Plochá, nikoli kulatá planeta" od Kelly Weillové, mě naprosto uchvátila. Její kvalitní psaní a důkladný výzkum jsou zjevné hned od prvních stránek. Autorka nás zavádí do počátků skupin spiklenců, kteří věřili v plochou Zemi před stovkami lety a pokračuje až do současnosti. Zvláštní pozornost věnuje tomu, jak se hnutí Ploché Země spojilo s jinými moderními konspiračními teoriemi nebo se k nim přidalo. Doporučila bych tuto knihu každému, kdo se zajímá o historii tohoto pohybu.

Autorka sama v plochou Zemi nevěří. Přesto však dokázala v knize představit toto hnutí s respektem a objektivitou. Výtečně vysvětluje historii konspiračního směru spojeného s plochou Zemí a uvádí nás do psychiky jeho stoupenců. Co však knize dodává jedinečnost, je lidské zobrazení obětí této konspirace. Pomáhá čtenáři najít empatii potřebnou k porozumění těmto lidem.

Informace, které jsem se dozvěděla, mě zcela pohltila. Kniha nabízí fascinující pohled na různé konspirační teorie šířící se po celém světě. Jak je možné, že v 21. století stále existují lidé, kteří věří věcem, které jsou v rozporu s pozorovatelnými fakty nebo představují jasnou a přítomnou hrozbu? To je otázka, kterou si člověk při čtení této knihy klade a která nám otevírá oči.

Celkově je tato kniha skvělým zdrojem pro pochopení historie pohybu Ploché Země a jeho stoupenců. Doporučuji ji všem, kteří mají zájem o konspirační teorie a chtějí lépe chápat lidskou psychiku za nimi. Kelly Weillová dokázala vytvořit dílo, které nás zaujme i poučí.

Děkuji nakladatelství ZONER Press za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Plochá, nikoli kulatá planeta Plochá, nikoli kulatá planeta Kelly Weill

Konspirační teorie, plochozemci… Pokud chcete pochopit, jak se okrajové jevy staly naší novou normou, tuto knihu si nutně potřebujete přečíst. Od roku 2015 dochází k velkolepému rozmachu staletého bludu, že je Země plochá. Stále v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář