Ostrava černá, milenka věrná

recenze

Papírové domky (2022) 5 z 5 / ELIKALLY
Papírové domky

Když objevím knihu, která se odehrává v mé rodné Ostravě je to must buy pokaždé. Tady se přestěhuje mladý pár z Hradce do opuštěného domu na Slezské Ostravě.
Dům s pohnutým osudem, jehož zdi obýval zpěvák, kterého údajně dohnala jeho spolupráce s STB a proto je dům dlouho prázdný.
Mladý nadějný herec a jeho žena, které spojuje pohnutý osud dětí z dětského domova jsou novými nájemníky i se svým malým synem. Člověk by měl dát na své pocity, šestý smysl člověka většinou nezklame. Takže byť její manžel o dům velmi stojí, mladá cukrářka Anna má ze stěhování zvláštní pocit. A jak se časem ukáže, zcela oprávněně.
Zdá se, že jejich příjezdem nejsou nadšení nejen sousedé podivné ulice s podivným domem.
Počáteční rozpaky se však rozplynou ve chvíli, kdy se manželovi v novém angažmá i jí začne ve městě dařit a Anna si mezi sousedy najde spřízněnou duši, které svěří tajemství, které ji ovlivnilo na celý život. Že vše může nějak souviset s podivným studiem, jež je součástí domu po předchozím nájemníkovi je jasné velmi záhy, co vše však tajemný nález pod podlahou způsobí se životem mladé rodiny se neodvažujete vůbec domýšlet.
Kniha je od počátku velmi tajemná a odhalená zákoutí domu i života mladé rodiny jsou strhující čtení.
Ne každému může mysteriózní nádech vyhovovat, mě kniha zcela přikovala ke svému obsahu a zhltla sjem ji za 3 dny.


Papírové domky Papírové domky Jiří Klečka

Román z města s černou duší Anna se přestěhuje s manželem Petrem a synem Vašíkem do Ostravy za Petrovým divadelním angažmá. Mají za to, že se konečně blýská na dobré časy. Jenže Petr chce víc. Chce ten dům, který ho již dlouho v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář