Osamělá čarodějka a nerudný knihovník

recenze

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek (2024) 5 z 5 / Kikina182
Přísně tajný spolek svérázných čarodějek

Recenzní výtisk mi byl poskytnut v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Mika je čarodějka, která se vždycky držela pravidel – neupozorňovat na sebe a nestýkat se s ostatními čarodějkami víc, než je nezbytně nutné. Všechno se ale změní, když dostane nabídku práce, jejíž náplní je naučit čarovat tři mladé čarodějky, které žijí spolu na jednom místě. Přestože je to proti pravidlům, rozhodně se čarodějkám pomoci, aby se neprozradily před šťouravým právníkem, který má na panství brzy přijít, a nebyly rozděleny. Ale ví Mika opravdu všechno?

Autorka má čtivý styl psaní, který mě okamžitě vtáhl do příběhu. Ve vypravování navíc nechyběla kapka humoru a špetka ironie.

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek mě přesně tak, jak sliboval, pohladil po duši. Tohle je neskutečně pohodové čtení, ve kterém se však najde i několik překvapivých událostí, drobnosti i větší odhalení. Především je ale plný humoru.

Nechybí ani milostná linka, která je úžasná! Pokud máte rádi hate-to-love a grumpy x sunshine nebo nevrlé knihovníky, tak si tenhle příběh určitě nesmíte nechat ujít. Zvlášť, když to mezi postavami neskutečně jiskří!

Jediné, co mi na knize vadilo, bylo neustálé zdůrazňování toho, jakého je kdo etnika a jakou má barvu kůže. Úplně to v knize bilo do očí, takže bylo jasně vidět, že to tam není kvůli dokreslení příběhu, ale aby se neřeklo. Na rozdíl třeba od několika zmínek o tom, jak těžké to kdysi měli stejnopohlavní páry, které měly v knize vzhledem k příběhu opodstatnění a zapadaly do zbylého textu.

Postavy se neskutečně povedly! Autorka je popsala hodně do hloubky a každá z nich je úplně jiná. Všechny jsou opravdu hodně specifické, což přidává příběhu na zajímavosti, ale i na humoru.

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek je úžasné cozy fantasy, u které se není možné neusmívat. Je to opravdu jako šálek horké čokolády, který vás zahřeje nejen žaludku, ale i u srdce.

Komentáře (0)

Přidat komentář