Nevěsta k sežrání

recenze

Mladá dáma (2024) 3 z 5 / Kikina182
Mladá dáma

Elodie se vždy chtěla postarat o svou zemi a když ji její otec informuje, že jí domluvil sňatek s princem Henrym z Aurea, který může zařídit, aby její lid už nikdy netrpěl, přijímá. Jenže královská rodina má tajemství. Aby Aurea prosperovala, musí každý rok obětovat tři princezny drakovi. Elodie se sňatkem s princem Henrym stane princeznou a je shozena do dračí hory, kde si na ní má pochutnat drak. Jenže Elodie se nevzdává a dělá všechno, co je v jejích silách, aby drakovi unikla.

Styl psaní je čtivý, ale zároveň mě kniha vyloženě nepohltila. Většina kapitol je z pohledu Elodie, ale já bych uvítala, kdyby se v knize objevil větší počet kapitol z pohledu ostatních postav, protož ty byly mnohem zajímavější než ty Elodiny a tím, že jich bylo minimum, nebyl využit celý potenciál příběhu.

Začátek a konec příběhu se mi moc líbily. Vlastně by mi vůbec nevadilo, kdyby jim byl věnován větší prostor, protože byly z celého příběhu nejzajímavější, ale zároveň zastávaly nejmenší prostor. Dělo se tam toho totiž nejvíc.

Většina knihy vypráví o tom, jak se snaží Elodie přežít, přičemž se občas objeví kapitola o tom, co v té době dělají jiné postavy. Ale tahle část byla hrozně zdlouhavá a nezáživná. Ve filmu to nejspíš mohlo působit akčně, ale na papíře to byla zkrátka nuda. A jelikož je to v podstatě polovina příběhu, tak je to docela problém.

Nejvíc ze všech postav byla popsaná Elodie, u ní šla autorka opravdu do hloubky. Zbytek postav byl ale popsán spíše povrchově. Sice nebyl problém se v nich zorientovat, ani si o nich udělat obrázek, ale podle mě ty postavy byly zajímavé, zajímavější než Elodie, a je opravdu škoda, že je autorka na stránkách knihy pořádně nerozvinula.

Od Mladé dámy jsem měla opravdu velká očekávání, ale bohužel po dočtení hodnotím knihu jako průměr a to především proto, že v příběhu byly věci, které dostaly prostoru až příliš a naopak tady bylo hodně věcí, které by potřebovaly dostat prostoru víc.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis.

Komentáře (0)

Přidat komentář