Šachy jsou vždycky dobrý nápad

recenze

Šach a mat (2024) 5 z 5 / Kikina182
Šach a mat

Recenzní výtisk mi byl poskytnut v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Mallory už nemá na hraní šachů čas. Bere jednu směnu za druhou ve snaze vydělat co nejvíc peněz a postarat se tak o nemocnou matku a sestry. Ale nakonec jí to nedá a neochotně souhlasí s účastí na turnaji v šachu, kde porazí neporazitelného šachového mistra Nolana. Nolan se nedokáže smířit s tím, že ho porazil zrovna někdo jako ona a tak touží po odvetě. Jenže Mallory ho neustále odmítá…

Stejně jako v případě autorčiných ostatních knih jsem se do příběhu okamžitě začetla. Ali Hazelwood má lehký a přesto detailní styl psaní, díky kterému jsem se od knihy nemohla odtrhnout.

Z příběhu jsem nadšená. Moc jsem se těšila na příběh plný šachů a ani v nejmenším jsem nebyla zklamaná, šachy jsou tady opravdu všude a dokonce se v knize řeší i to, jak jsou vnímány ženy, které se tomuto sportu věnují. Ale nechybí samozřejmě i jiná závažná témata, jako je nemoc Malloryny matky a všechno, co s tím je spojené.

Stejně tak se mi moc líbí i milostná linka. Mezi hlavními hrdiny to od začátku jiskří. Kromě skvělé chemie si dala autorka záležet i na vývoji jejich vztahu, který je taktéž povedený a opepřený několika překvapivými zvraty o hlavních hrdinech.

I postavy jsou skvěle propracované. Mají hloubku, jejich povaha je konzistentní a jednají naprosto logicky. Neměla jsem tedy problém se s nimi sžít a najít si k nim cestu.

Od knihy Šach & mat jsem měla velká očekávání a kniha je do puntíku naplnila, vlastně je spíš ještě předčila. Pokud hledáte young adult příběh plný lásky a šachů, kde není nouze o vážnější témata, určitě doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář