OBRÁZKY PLNÉ MRAZIVÝCH DETAILŮ

recenze

Skryté obrázky (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Skryté obrázky

Skryté obrázky od Jasona Rekulaka získaly ocenění Goodreads Choice Award 2022 za nejlepší horor roku. Nejsem si jistá, proč se kniha zařadila zrovna do toho žánru, protože za mě, má výraznější prvky thrilleru s mysteriózním nádechem. Nebála jsem se ani jednou, ale v napětí jsem byla každou stránkou, každým slovem. Neustále se tam totiž něco dělo - nenarazila jsem na žádná hluchá místa!

Pilířem příběhu je jednadvacetiletá Mallory Quinnová, která má už v takhle útlém věku za sebou protidrogovou minulost. Mallory se snaží začít nový život a přijme práci jako chůva pětiletého Teddyho. Ten žije se svými rodiči na bohatém předměstí Filadelfie a jeho největší vášní je kreslení. Vytváří jednoduché a dětsky roztomilé obrázky, které jsou zpočátku velmi nevinné. Ale to už se má brzy změnit.

Mallory má pocit, že vyhrála v loterii. Žije v malém, ale útulném zahradním domku, má k dispozici nádherný les na běhání i luxusní bazén na relax. Svou práci chůvy si zamiluje, neboť Teddy je velmi klidné a roztomilé dítě, se kterým je radost být. Jednoho dne však začne kreslit podivně temné obrázky ženy, kterou evidentně někdo vraždí a odtahuje po lesní cestě do jeho hloubky. Každým jednotlivým obrázkem chůvin strach narůstá, a tak se rozhodne trochu zapátrat v minulosti domu, ve kterém žije. A i když se to zdá nemožné, začne si vážně myslet, že v domě s nimi žije i někdo další duch, který vede chlapcovu ruku při kreslení a snaží se jí těmito obrázky něco říct. Mallory je ale pro všechny feťačka. Nikdo její obavy nesdílí a hlavně nevěří jí. Přece jen je její mozek poškozený a už nikdy nebude fungovat zcela normálně a racionálně. Jenže ona se nevzdává. Teddyho si zamiluje a bytostně jí bolí představa, že chlapce někdo trápí.

Jednoduše skvělé čtení! Ilustrace, které se hodí ke každé jednotlivé scéně v knize, tak to je jen třešnička na dortu! Pokud máte rádi duchařinky, kde se vyskytují děti, pak je tahle knížka přímo pro vás!


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Mallory Quinnová začíná v jednadvaceti nový život. Právě ji propustili z protidrogové léčebny a získá práci chůvy na bohatém předměstí Filadelfie. Má se starat o pětiletého Teddyho, syna Teda a Caroline Maxwellových. Mallory si no... více


Komentáře (0)

Přidat komentář