Nikomu už nebudu nikdy věřit.

recenze

Věřit znovu (2019) 5 z 5 / TerezaMondeková
Věřit znovu

„Existuje nekonečné množství druhů bolesti a já je cítila všechny.”

Ještě před rokem měla Dawn všechno. Byla šťastná, do budoucnosti se dívala s úsměvem, měla skvělé přátelé a v neposlední řadě měla Natea. Nate byl její nejlepší kamarád už od malička, ale pak se z přátelství stala láska. S Natem chodila šest let, plánovala si s ním život, budoucnost. Myslela si, že je ten pravý, že je to chlap, se kterým zůstane do konce života. Ale stačilo pár hodin a přišlo kruté probuzení. Je bez přítele, přátelé se k ní otočili zády, je na dně. A nejhorší ze všeho je to zklamání a ponížení.

Po nějaké době se Dawn rozhodne, že chce začít znovu. Chce zapomenout na Natea a na to, co jí udělal. Chce být zase šťastná. Ale taky je rozhodnutá, že si k sobě už nikoho nepustí. Už nikdy nebude žádnému klukovi věřit, tak jako věřila Nateovi.

Dawn chodí na vysokou školu, věnuje se psaní, bydlí na koleji a začíná si pomalu rozumět se svou spolubydlící, má novou nejlepší kamarádku Allie a v neposlední řadě má novou partu pravých přátel. Konečně po dlouhé době je šťastná a nedovolí, aby jí to štěstí někdo pokazil, protože právě to hrozí. Je tu člověk, který může zničit všechno štěstí, na kterém Dawn tak usilovně pracovala. Její kamarád Spencer.

Spencer je opravdu její dobrý kamarád, ale škoda, že u toho kamarádství nechce zůstat. Spencer zve Dawn na rande skoro každý den a má o Dawn opravdu zájem. Je těžší a těžší říkat Spencerovi ne. Spencer je chytrý, sexy, inteligentní, atraktivní, vtipný, prostě její typ. Rozhodně jí není lhostejný, ale nemůže dovolit, aby se k ní dostal blíž. Stejně by to nemělo budoucnost. Dawn přesně ví, jak by to dopadlo... ublížil by jí.


„Vlastní bolest se nedala srovnat s tou, kterou člověk pociťuje, když vidí trpět někoho, kdo mu leží na srdci. To bylo mnohem horší.”



Dawn jsem si oblíbila už v předchozím díle, když Kadenovi jednu natáhla. Dawn mi v předchozím díle i v tomhle od začátku připadala jako hodná, milá, inteligentní holka, která se bojí si k sobě pustit dalšího kluka, protože si myslela, že by jí ublížil jako její první láska, což jsem chápala. Po nevěře pak těžko znovu dalšímu klukovi důvěřuje. Ale byla jsem celou knihu zvědavá na její celý příběh. Když jsem se dozvěděla, tak mi jí bylo opravdu líto.

Spencera si zamiluje snad každý. Mám ráda kluky se smyslem pro humor. I když nevěřím, že bych na takového kluka opravdu narazila. Autorka ho popsala jako inteligentního, sexy, atraktivního, chytrého kluka, na kterého holky letí. Takže takový typický hlavní hrdina. Ale Kadena jsem si zamilovala více, protože jsem více na ty drsňáky. Ale taky mě dost překvapilo, co Spencer celou dobu tajil.


Další skvělá kniha. Líbí se mi, že kniha není nějaká romantická slaďárna a nebo to známé klišé. V tomhle směru vás Mona opravdu umí překvapit. Autorka skvěle propojila prostředí vysoké školy, lásky a vážnějších témat. Třeba nevěra, která by se neměla brát na lehkou váhu, nebo špatný vztah s rodičem.

Kniha vás okamžitě vtáhne do děje, všechno prožíváte dost intenzivně, až to i mě občas překvapilo. Během knihy jsem se smála, brečela, tlouklo mi srdce jako o závod, jak jsem byla zvědavá, co bude na další stránce. Všechno skvěle popsané. V knize nechybí opravdové přátelství, opravdová láska, překvapivý zvrat, romantika ani humor, nechyběly slzy dojetí, nechyběl úžasný epilog, ale ani zklamání, bolest a naděje.

Samozřejmě se i v tomhle díle objevila celá parta přátel. Mě osobně by bylo líto, kdyby se v tomhle díle neobjevil drsňák Kaden a dobře střelená Allie, pak Monica a Ethan, zlatíčko Scoot. Taky musím říct, že jsem si opravdu oblíbila Oliviu. Taky se mi moc líbil táta Dawn. Nate... stačilo si přečíst to jméno a měla jsem vztek, protože mi připomněl moje bývalé. Nate mi připomněl důvod, proč se od kluků držím takový odstup! Ale dost mě překvapila Sawyer. Asi je pravda, co se říká. Za drsnou slupkou se skrývá dobré jádro. Nechyběl ani Isacc. Moc se těším na díl Cítit znovu, protože si Sawyer a Isacca nedokážu moc představit.

Moc se mi líbila ta jiskra, která mezi nimi byla. To jak se laškovali, provokovali... Dost mě překvapilo, co v sobě oba hlavní hrdinové tak dlouhou dobu drželi. Opravdu každý člověk má v sobě nějaký příběh, nějakou bolestnou vzpomínku, se kterou musí žít.


Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Ona se vzdala lásky. On se ale nikdy nevzdá jí. Ve chvíli, kdy Dawn potká Spencera, ví, že je ztracená. Spencer je sexy, vtipný a okouzlující – zkrátka její typ. Přesněji, byl by její typ, kdyby se Dawn nerozhodla držet se dál... více


Komentáře (0)

Přidat komentář