Alfa samec - Liam Black

recenze

Nádherně krutý (2024) 4 z 5 / TerezaMondeková
Nádherně krutý

,,Začínám si myslet, že v sobě Liam Black skrývá celý labyrint tajemství.
Labyrint lží.
Budu jím procházet roh za rohem, uličku za uličkou, dokud nenajdu samotný střed, i kdyby mě to mělo zabít."


,,Protože z mafie vedou jen dvě cesty - vězení nebo smrt."

,,Svoboda pro vlky často znamená smrt pro ovce."

Truvy je studentkou práv. Když se nechystá na závěrečné zkoušky, tak pracuje v místním bistru, aby si vydělala na živobytí. V jejím životě nebylo nic, co by ji rozptylovalo... Dokud se neobjevil on.

,,Takže teď mám dvě možnosti.
První možnost: přivlastnit si ji.
Druhá možnost: vzdá se jí.
Jenže se nedokážu přinutit ani k jednomu."


Byl pro ni naprosto cizí, ale tak přitažlivý... Už skoro rok obsluhuje tajemného muže, který si pokaždé sedne do její sekce, neřekne jí ani slovo, jen na ni upřeně hledí. Vypadá jako by sváděl nějaký vnitřní boj... Proč ji neosloví? Působí jako temný a nebezpečný tvor, ale Tru se v jeho přítomnosti cítí v bezpečí. Až do té noci...

,,V jeho tmavých očích je varování, které čtu naprosto jasně a zřetelně: Jsem nebezpečný. Drž se ode mě dál."

Rozloučil se a řekl, že se už nikdy neuvidí. Krátce na to ji v uličce za bistrem někdo brutálně napadal. Když se schyluje k nejhoršímu, tak se objeví na scéně on. Tru se probouzí v nemocnici a tajemný cizinec je s ní... Liam Black. Někdy je ale pocit bezpečí pouhou iluzí. A ne každý zachránce je hrdina.

,,Tak tohle je láska.
Pěkná noční mura."


Liam se od Tru nedokáže odtrhnout. Stále jí hlídá, dává na ni pozor, udržuje ji v bezpečí... ale stále si drží odstup. Tru nechápe proč. Pak ale dostane nabídku, která všechno změní. Zásadní otázka je... přijme ji, nebo odmítne?

,,Cítím to ve vzduchu, to zvláštní spojení, nikým nevyslovené vědomí. Naši podobnost. Společnou zkušenost, která nás oba oblékla do černého a poznamenala nás stejným způsobem.
Tou zkouškou je smrt."


,,Samota a osamění jsou dvě naprosto odlišené věci. Člověk je nejvíc osamělý v davu."

,,Jedinou skutečnou otázkou teď je, jak tvrdý bude pád.
A jestli mě zlomí."



Když je řeč o mafii, tak si představím pořádnou dark romanci. Pořádná dávka nebezpečí, smrti, násilí, strachu, únosů, erotiky, sexu a vzdoru! Zvrácený a zvrhlý příběh, kdy někdo provedl hrozné věci, ale i přesto si vás získá. Odhodíte racionální uvažování, probudí se ve vás to nejhorší a řídíte se pocity, které jsou úplně a naprosto zvrácené!

Měla jsem svá očekávání. Navíc mé očekávání se prohlubovalo, když jsem si pořád dokola četla anotaci, která mě úplně uhranula! Ve finále jsem dostala něco trochu jiného, ale nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Příběh mě vtáhl okamžitě! Překvapení v knize nechybělo. Z některých situací, rozhodnutí postav jsem byla v šoku. Sakra, co bude dál?! Myslíte si, že víte, co se stane, ale v další vteřině je to jinak! Během knihy jsem se fakt zasmála... hlavní hrdinové, jejich tvrdohlavost, výměna názorů, ani jeden si nenechal nic líbit! Navíc se příběh vyprávěl z pohledu Tru, ale i Liama, což mě příjemně překvapilo.

Co se týče sexu, erotiky... pro normálního člověka ho tam bylo požehnaně, ale já normální nejsem! Čekala bych více pikantních scén, pořádné okořenění! Mafiánské prostředí... přišlo mi, že to bylo odložené na vedlejší kolej, což mi přijde jako škoda. Hlavní zápletka... ten nápad byl dobrý, líbil se mi. Fakt jo! Ale tím, že to bylo úplně na konci a tak rychlé, tak to nepůsobilo tak dobře. Nebo kdyby byla kniha delší, tak by to nepůsobilo tak uspěchaně a mi se do toho mohli více vcítit.

Liam... já miluju alfa samce! Na povrchu byl mafiánský boss, drsný, nemilosrdný, chladný, prázdný, krutý, majetnický, odtažitý, poměrně osamělý... jako vlk. Nikdo si netroufl mu odporovat... až na ni. Ale když jsme ho poznávali, tak uvnitř byl opravdu citlivý, ochranitelský, plný strachu a bolesti. Prošel si peklem a snažil se z toho vytěžit co nejvíc.

Tru... Líbilo se mi, že se nebála odporovat, byla tvrdohlavá a co jí nemůžu upřít, že měla odvahu. Taky si prošla peklem, rozhodla se, že to nebude zbytečně, stanovila si svůj cíl a šla si za ním. Dokud se neobjevil on a úplně ji neokouzlil.

Ta chemie mezi nimi byla cítit okamžitě, to pouto. Věkový rozdíl mi nevadil... naopak. Příjemně mě to potěšilo. Líbilo se mi, jak se hlavní hrdinové poznávali. Postupně přicházeli na věci, které mají společné... bylo vidět, že k sobě patří. Co mě opravdu šokovalo bylo odhalení na konci ohledně Liama a jeho kariéry u mafie. Wow!

Moc se těším na pokračování s Killianem. Docela by mě potěšilo, kdyby se dal dohromady s Ellie... uvidíme!

Komentáře (0)

Přidat komentář