NEŽ ZJISTÍŠ PRAVDU

recenze

Než zjistíš pravdu (2023) 3 z 5 / Knižní střípky
Než zjistíš pravdu

NEŽ ZJISTÍŠ PRAVDU #precteno
ELENA MINÁŘOVÁ
Nakl. FORTUNA LIBRI
Rok vydání 2023
240 stran
3/5


Zaujala vás tato kniha Co pěkného právě čtete


Musím říci, že jsem byla hooodně zvědavá na psychologický thriller odehrávající se v Americe, který však napsala mladá česká autorka.

A musím rovnou i říci, že to vůbec nebylo špatné. Námětem to není nic, co by tady ještě nebylo, variací na podobné téma jsem již četla mraky, ale většinou to bylo od zahraničních autorů.

Máme zde jeden dokonalý manželský pár se dvěmi úžasnými dětmi žijící na malebném americkém předměstí, prostě americký kýč jak bič .

A potom se nám do sousedního domu nastěhuje svobodná bezdětná mladá žena, která vlastně vůbec nezapadá do místní komunity, kde jsou všichni jako výše zmíněný pár.

A začnou se dít zajímavé věci. Začínají vyplývat na povrch události a situace, které měly býti navždy zapomenuty a pohřbeny. Poněvadž i tito zdánlivě dokonalí lidé, mají své kostlivce ve skříni... A někdo se evidentně rozhodl si s nimi vypořádat své účty...

Docela jsem se bavila. Je to takový ten sousedský psychothriller, u něhož se nebudete bát. Stylem podobný např. mé oblíbené Shari Lapeně. Jako jasně, není to tak vymakané, jako kousky od Shari, ale věřím tomu, že pokud se autorka bude držet tohoto žánru, můžeme se dočkat ještě dalších zajímavých kousků.

Teď si budu hrát na těžkou frajerku, ale já bych ten konec udělala ještě trochu jiný, a myslím si, že by to byla větší sranda , ale také představa mého konce je asi docela zvrácená, tudíž jdu raději od toho .

Díky tomu americkému prostředí mi to opravdu připomínalo všechny ty zahraniční psychothrillery, které se odehrávají na oněch malebných maloměstech, v příkladných rodinách, kdybych nevěděla, že autorka je české národnosti, s klidem bych to zaměnila za nějaké zahraniční dílko.

Nicméně by mi vůbec nevadilo, kdyby autorka děj zasadila do naší země , tak třeba příště .

Pokud tedy máte rádi vše výše zmíněné, směle tuto prvotinu vyzkoušejte. Asi vás nevystřelí z trenek do oblak, ale jako odpočinkový kousek to bylo úplně v pohodě.


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Chtěla by být jako ty ženy v domácnosti, které ráno vypijí zdravé zeleninové smoothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a vyrazí na ranní jógu. Pak si s kamarádkou zajdou na kávu, ke kadeřnici, n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář