Než zjistíš pravdu

Než zjistíš pravdu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521467/bmid_nez-zjistis-pravdu-64e61949d4cc6.jpg 4 81 39

Chtěla by být jako ty ženy v domácnosti, které ráno vypijí zdravé zeleninové smoothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a vyrazí na ranní jógu. Pak si s kamarádkou zajdou na kávu, ke kadeřnici, na nehty nebo do obchodů, aby si koupily něco nového na sebe. A než se nadějí, je skoro večer. Už by zbývalo jen nakoupit čerstvé suroviny a uvařit teplou večeři pro rodinu. Vše by bylo naskládáno uprostřed stolu a každý by si nabíral na talíř dle libosti. Večer by uložila děti ke spánku a dala by si s manželem skleničku vína, schoulená na gauči v jeho objetí. Má to ale jeden háček. Ona žádné děti a manžela nemá. Ale ani to jí nezabrání, aby takový život žila. Jen za to možná někteří lidé draze zaplatí.... celý text

Přidat komentář

HH77
včera 5 z 5

Velmi ctiva kniha, kterou jsem zhltla za jeden večer. I když chovani hrdinů bylo pro mne dost nepochopitelné a v životě i neodpustitelne.

Lucciella_L
20.04.2024 5 z 5

Pěkný oddechový thriller, který se čte úplně sám.

Amanda žije svůj žen. Má svou nejku, se kterou cvičí jógu, baští dortíky na půl, svého milovaného a milujícího manžela, kterého čeká profesní úspěch a dvě krásné a zdravé děti, které ji dělají radost. Zkrátka, značka ideál. Vše doplňuje o šťastná selfie na instagram.

Jenže jednoho dne se do jejich ulice přistěhuje Maddie a Amandino přátelství s Iris dostává trhliny.
Jenže Maddie nemá nic - manžela, rodinu.... jen Amandu. Bude chtít ji v její roli vystřídat a nebo zatím vším je ještě něco jiného?


dlabikk
12.04.2024 4 z 5

Každý máme nějaké to "guilty pleasure" a tím mým jsou hanlivě (a vůbec nevím proč) nazývané "béčkové" kanadské a USA thrillery z bohatých čtvrtí, s načančanou paničkou, krásným manžílkem, nezbednými dětmi a nějakou tou mrchou buď z jeho nebo její minulosti. No a to si nesmírně užívám, přesně jako tento příběh. Tady mi z toho mého "GP" nic nechybělo :o) Pravdou je, že některé popisy byly moc dlouhé a opakující se. Také bych volila jména, aby se moc nepletla - Madie a Mandy. I když bylo celkem brzy jasné, co se asi stalo, na další příběh se těším a s radostí přečtu :o) A ta obálka je také moc povedená :o)

Vlasta71
28.03.2024 5 z 5

Co skrývá Amanda a Will za tajemství? A co se stane když se k vám do ulice přistěhuje nová sousedka? Autorka postupně odkrývá tajemství staré 10 let. Udržuje nás v napětí až do samého konce.
Stále mně to nutilo ptát se proč a co se stalo?

lucisa.n
23.03.2024 3 z 5

Via del Garza je moderní a klidná městská čtvrt plná rodinných domků, sousedi se vzájemně znají a podporují. Když se do jednoho z domu nastěhuje nová obyvatelka - Maddie, všichni to vědí. Mezi prvními si toho všimne Amanda, žena v domácnosti, nejlepší kamarádka Iris a hlavně člověk, který má potřebu být se všemi za dobře. Chce se tedy hned skamarádit a přibrat Maddie do party, obzvlášť, když v rodinné čtvrti bydlí úplně sama. Ostatní s ní ale tento názor nesdílí.. Na Maddie se jim něco nezdá

Nádherná obálka je jistě to první, co vás u této knihy trkne do očí. Ta se opravdu povedla! Říkala jsem si ale, jestli se hodí k psychologickému thrilleru? Po dočtení vím, že je úplně skvělá. Znázorňuje totiž něco, co je pro tuto knihu charakteristické - ať se cokoliv může zdát na první pohled dokonalé, není tomu tak, temnotu najdete všude. Do knihy se poměrně rychle začtete, krátké kapitoly a větší písmo nahrává tomu, že otáčíte stránku za stránkou. Obsah je taky velmi čtivý, autorka píše v poměrně jednoduchých a krátkých větách. Takové úderné. Ke konci jsem si ale říkala, jestli to více kvituji, nebo mi chybí více rozvinutých vět? Nevím. Takový pocit ve mě přetrvává i po dočtení - já prostě nevím.Když pominu nějaké lékařské nesrovnalosti, které tady nebyly až tak důležité, tak u výsledné zápletky, na kterou jsme čekali, jsem si řekla, jestli tohle je všechno? Postavy mi navíc byly absolutně nesympatické, nenašla jsem si svého favorita. Tento život bych žít nechtěla, byť může působit sebevíc dokonale.. Konec pro mě byl dost patovou situací, takto jsem si to moc nepředstavovala. Dalo by se to vyřešit mnoha různými způsoby, ale tohle bylo za mě dost neutrální. Ze začátku jsem tedy byla celkem nadšená, ke konci ale už dost nerozhodná. Nakonec hodnotím průměrně. Myslím si ale, že nám autorka ještě má co ukázat a ráda si přečtu a porovnám nějaký další její počin.

Katerina015
14.03.2024 5 z 5

Výborná kniha!

knizni.taurus
12.03.2024 4 z 5

Do knížky Než zjistíš pravdu jsem se pustila na základě anotace, která mě nalákala na zajímavý příběh. A ačkoliv jsem čekala trochu jiný průběh, tak mě kniha nezklamala.

Hned v úvodu se seznamujeme s Amandou (z jejího pohledu je příběh vyprávěn) a její nejlepší kamarádkou Iris, což jsou ženy v domácnosti, které ráno vyprovodí děti do školy, zajdou si na jógu a následně na nějaký ten dortík za odměnu. Do jejich slunného života zavítá svobodná Maddie (ta ostatně taky dostane prostor pro své vyprávění), která jim zamíchá kartami jejich dobře rozehrané životní partie. Jinak život žen v domácnostech byl napsán uvěřitelně, ale pro mě bylo už občas až iritující jejich neustále jógování, kafíčkování a hledání si domácích prací. :D

Amanda nebyla povahově zlá, hodně jsem se s ni našla v tom “neumět říkat ne. :D Nicméně, byla i celkem naivní, nic ji nepřišlo divné, nebo byla až příliš důvěřivá jen proto, že chtěla aby ji měl každý rád, a tak se dostávala do zvláštních situací. Maddie byla sice trochu otravně veselá, ale do příběhu sedla na výbornou a pasáže z jejího pohledu byly zajímavé a skvěle doplňovaly to postupně se skládající puzzle příběhu.

Když se dostáváte dál do děje, tak vám občas začne docházet, co se asi bude dít. Není to předvídatelné do nejmenšího detailu, kniha vás nakonec i dokáže překvapit, ale tím, že postav je tam málo (2 kamarádky s rodinou a 1 neznámá), tak tu není tolik prostoru k tomu, aby vás kniha zmátla. Nicméně, je to příběh k zamyšlení, co vše jste ochotni udělat pro to, abyste si zachovali svůj životní standard, jaký vliv na vás můžou mít peníze a že (ne)vinné tajemství může mít kdokoliv. Konec byl za mě hodně zvláštní, dá se říct nejasný z morálního hlediska.

Suma sumárum: Obálka knihy a kniha celkově je pěkně zpracovaná. Pokud hledáte psychologický thriller, který je dobře napsaný a se zajímavým námětem a morálním dilematem na konci, tak si knihu určitě přečtěte.

4/5 :)

Na závěr bych ráda poděkovala autorce Eleně Minářové a nakladatelství Fortuna Libri za zaslání knihy k recenzi. *spolupráce

kramlinka88
09.03.2024 4 z 5

Ze začátku sledujeme příběh dvou kamarádek Amandy a Iris, které žijí na první pohled dokonalé životy, mají dokonalou postavu, dokonalý dům, dokonalou rodinu, účastní se dokonalých večírků...ale je opravdu vše TAK dokonalé?

Jednoho dne jim do života vstoupí nová záhadná sousedka Maddie, která se do jejich ulice přistěhuje sama a bezdětná, už to samo o sobě narušuje tu dokonalost.

Amanda by ráda, kdyby se tam Maddie cítila vítána, pozve ji na večeři a snaží se ji začlenit i přesto, že všichni ostatní jsou obezřetní vůči cizinci a dávají to náležitě najevo.

Někdy se holt ta intuice ukáže jako správná...

V knize se nám prolínají časové linky, současnost a „před 10 lety" - co se to tehdy stalo ? Proč má Amanda noční můry ? Jak to všechno bylo ?

Musím přiznat, že se mi knížka moc líbila až na pár maličkostí, které byly za mě lehce nedotažené, ale na celkovém dojmu to neubralo :-)

Celkově se četla skvěle, děj byl sice velmi předvídatelný, ale ta předvídatelnost mi vůbec nevadila. I tak jsem se těšila na konečné rozuzlení a vyvolala ve mně v určitou chvíli ty správné emoce.

Kniha nám ukazuje, jak jedno špatné rozhodnutí dokáže změnit směr zbytku našeho života.
Ukazuje nám, jak nás pocit viny dokáže pomalu trávit a ničit. Vlastní svědomí bývá to nejhorší vězení...

lucyvase4
07.03.2024 4 z 5

"Musím svůj plán dokončit dřív, než zjistíš pravdu."

Amanda a Iris. Dvě kamarádky, které mají dokonalý život. Dokonalý dům, dokonalé děti i dokonalé muže. A jelikož jejich manžílci vydělávají velké peníze, mohou být ony nezaměstnané. Ženy v domácnosti. Ráno si udělají své zeleninové smothie, připraví dětem svačinu do školy, manželovi dají pusu na rozloučenou a poté vyrazí na ranní jógu. Celý den stráví s kamarádkou u kadeřnice, jdou na manikúru, nákupy, nebo si prostě udělají holčičí den. Večer pak přípraví své rodině skvělou večeři.
Nádherný život. Ale je skutečně takový, jaký se zdá? Co se děje za zavřenými dveřmi luxusních domů? Existuje něco, co jim nedá spát?
Co vše se změní, když se do jejich ulice přistěhuje tajemná Maddie? Ta pracuje, nemá děti ani muže a navíc se při každé otázce na svou minulost chová divně.

Psychologický román, který jsem hltala každou stránkou. Je zajímavé pozorovat jak se z takového dokonalého "Stepfordu" (připomínalo mi to totiž Stepfordské paničky), stane doslova noční můra.

Postavy se mi moc líbily. A nakonec jsem vlastně chápala, proč se chovaly tak, jak se chovaly. Jediná Amanda na mne byla až moc naivní a hloupá.

Pomalu zarůstající napěti a akce, to bylo také fajn. Jen bych možná začala s tou akci malinko dříve. V jednu chvilku jsem si říkala, že by se konečně mohlo začít už něco dít.

Musím říct, že na prvotinu hodně povedené. I když byl příběh hodně předvídatelný, rozhodně to neberu jako chybu. Dokonce si myslím, že to byl trochu i autorky záměr. Ukazuje nám totiž více pohledů na jednu situaci, a z nich mnohé prostě zjistíme. Na druhou stranu právě díky tomu můžeme pochopit obě dvě strany mince.

Na čí straně nakonec budete, koho budete chápat a na koho budete naštvaný! To nechám na každém z vás.

JanaŠamšová
05.03.2024 4 z 5

Velmi čtivá kniha mladé autorky, ve které vše zprvu vypadá idylicky. Už od začátku je celý příběh předvídatelný, ale neubírá mu to na kvalitě. Na čí straně je pravda a kdo je v této knize ten zlý, s tím jsem trochu bojovala. Chvílemi jsem vyloženě zuřila z chování obou hlavních ženských postav. Závěr byl taková třešnička na dortu.

KlarisK
01.03.2024 5 z 5

Nádherná obálka a ještě poutavější příběh, který mě pohltil již na jeho prvních stránkách. Autorka velice čtivě popisuje prostředí, postavy a jejich příběhy. Líbí se mi, jak jsou jednotlivé postavy příběhu propracované. Za každou osobností se skrývá jedinečný životní příběh, který v ní zanechá patrnou stopu. A tak je to s námi i v reálné životě. Amanda je přátelská žena, ale také naivní dobrák. Její postava mi je sympatická až na chvíle, kdy už si říkám, že některé věci snad už nemůže přehlédnout ani slepý. Každopádně někdy slepí jsme ať chceme či nechceme. Postava Maddy mě zaujala ještě více. Tajemná žena, která naslouchá ostatním, ale o své osobě mluví velice málo. Proč?

Některé momenty příběhu jsou předvídatelné, jiné nikoli. Což mě bavilo a do poslední chvíle četby jsem s jistotou nevěděla, jak si Amanda a Maddy v minulosti ovlivnily životy. Závěr knihy je velice zajímavý. Kdo je oběť, kdo je viník? Můžeme beztrestně někomu zničit život? Máme právo vzít spravedlnost pouze do svých rukou? Kolik toho víme o svých sousedech? A můžeme jim věřit? Co kdyby jednoho dne opravdu všechna naše tajemství vyšla na světlo světa? Jak moc by nám jejich odhalení změnilo život?

Dydy7
26.02.2024 4 z 5

Každé tajemství, vyjde jednoho dne najevo!
Nie všetko je také, ako sa na prvý pohľad môže zdať - Amanda a Iris, sú dlhoročné najlepšie kamarátky, všetko sa však zmení, keď sa na ich ulicu nasťahuje Maddie !

Mne sa od začiatku Maddie nepozdávala, len som najskôr netušila prečo - potom som ju na jednej strane chápala, ale s niektorými "praktikami", čo robila, som nesúhlasila ...

Amanda mi zase prišla dosť naivná a aj hlúpučká - pretože neviem si predstaviť, že by som verila viac cudzej osobe, ako vlastnému manželovi a najlepšej kamoške a to nehovorím o ďalších veciach, ktoré postupne vyplávajú na povrch ...

Z akého dôvodu sa Maddie nasťahovala tam, kde býva Amanda a jej manžel Will, si už musíte prečítať, pretože nechcem viac prezrádzať ...

Príbeh sa dá celkom predvídať, avšak na to, že je to prvotina autorky, tak jej vyšla!
Ja som síce čakala trochu iný záver, ale aspoň prekvapil.

nela3812
15.02.2024 4 z 5

Pokud jste fanoušky rodinných dramat, psychologických her a promyšlené manipulace, je tento příběh přesně pro vás. Žádný milovník psychothrillerů by tento titul, od začínající české autorky, neměl minout.

Autorka se toho nezalekla a hned od prvních stran odkrývá téměř všechny karty. Díky tomu máme možnost sledovat nejen hlavní dějovou linku s rodinou, ale také dějovou linku jejich pomstychtivého pronásledovatele a minulost, za kterou je chce potrestat. Osobně jsem právě odhalení onoho pronásledovatele vítala, protože možnost nahlédnout do mysli takových lidí? To já vždycky ráda! Bavilo mě sledovat, co vše vymyslí a jaké maličkosti dokážou podrývat lidské sebevědomí a mysl obecně...jak málo stačí k tomu, aby se z vás stala zoufalá kořist?

Děj je svižný, zajímavý a především napínavý. Odkrývání minulosti mi opakovaně pomotalo mysl a vytvořila jsem tak několik nepravdivých teorií. Nutno však podotknout, že jsem bylo poměrně blízko. S tím souvisí jediný zápor, který jsem v příběhu našla. Konec a odhalení celé zápletky (pohromy v minulosti) je rychlé a z mého pohledu odbyté. Čekala jsem tak dlouho na to, jak se toho všechny postavy chopí a nebylo to ono. Nebála abych se většího drama, detailů a emocí. Ač se mi příběh od začátku líbil a hltala jsem každou stránku, konec mě trochu zklamal. Šokující to bez debat bylo!

Připravte se na dvě rodiny a jednu lišku, která pronikne do jejich kurníku. Musím říct, že i přes chybějící popis nějakých výraznějších charakterových vlastností či vzhledu, mám o všech naprosto živou představu. Jejich chování vzhledem k situaci bylo natolik do očí bijící, že mluvilo za vše. Vykreslení postav je podáno originálně a bavilo mě to. Poznala jsem je skrze jejich mlčení, činy i několik vybraných slov. S tím se opravdu musí umět pracovat a zde se to povedlo. Ovšem sympatie nečekejte - je opravdu těžké vybrat si strany - všichni na sobě mají (nejeden) škraloup.

Pokud jste fanoušci příběhů jako Hospodyně (N. Barelli), Někdo cizí v domě (S. Lapena) či Druhá tvář (A. Audrain), věřím že se vám bude příběh líbit! Tak jen do toho, stojí to za to!

hodnocení: 4/5

Terkaodkafe
14.02.2024 4 z 5

Příběh krásně plyne před očima. Postavy jsou sypaticky nesympatické. Autorka skvěle rozdala karty, aby svůj příběh dovedla tam, kam chtěla. Vlastně mě na knize mrzelo jen to, že postava toho, kdo páchá veškeré probíhající zlo, je poměrně záhy odhalena. Že jsme mohli být napínáni trochu déle. Motivaci záporné postavy věříte a vlastně jí rozumíte. Říkáte si, že byste udělali úplně to samé, možná i něco horšího.

Celá recenze v recenzích.

gordon13
13.02.2024 5 z 5

Mladičká Elena Minářová píše stylem autorek světových bestsellerů!
Příjemně napínavý, "dámský" thriller s velmi zajímavým a netvrdím, že
úplně reálným zakončením. Moc se mi to líbilo! Těším se na další příběh:-)

EvaBrykner
12.02.2024 5 z 5

Objevila jsem novou českou autorku, která mě svým stylem i námětem učarovala a tak nemůžu jinak, než vám ji tu doporučit.

Děj knihy mě okamžitě vtáhl a zanesl mě do malebného města Perston Hill, kde ženy žijí své dokonalé životy, zatímco pečují o domov a rodinu.

Ale není vše takové, jak na první pohled vypadá. I za hezkou maskou se mohou skrývat temná tajemství.

Kniha vypráví o Amandě a její rodině. Má vše, co vždy chtěla. Oddaného manžela Willa, báječné děti a skvělou kamarádku Iris. Své volno tráví hýčkáním domu a sebe. Čas vyplňuje lekcemi jógy, návštěvami kadeřnice a posezeními v malebných kavárnách.
Ale jen do té doby, než se k nim do ulice nastěhuje nová sousedka Maddie. I ona totiž touží po šťastné rodince.

Co vše se může zvrtnout a co vše je Maddie ochotna pro vysněný život udělat?

Kniha mě neskutečně bavila. Hrozně ráda jsem se k ní vracela a bylo mi při jejím čtení příjemmě. Zasazením mi trochu připoměla Sedmilhářky. Obecně námět určitě osloví všechny fanynky Shari Lapeny či B.A Paris.
Co se týče stylu psaní, jsem se při čtení kochala. Kniha mi vyloženě sedla a už se těším na autorčinu další.

terryaknihy
11.02.2024 4 z 5

Psychologické thrillery pro mě vždycky byly jedním z mých oblíbených žánrů, takže po přečtení anotace jsem nezaváhala a knihu si chtěla přečíst. Je pravdou, že mi anotace trochu něco připomínala, ale o tom později. Navíc mě zlákala i velmi povedená obálka, kniha je opravdu moc pěkně provedená.
Úzké okolí, bohaté rodinky, cvičení jógy a kafíčkování. Tak vypadá začátek knihy, kdy Amanda společně s kamarádkou Iris chodí skoro denně na jógu, poté si zajdou do kavárny dát kafíčko a dortík napůl. Aby přece moc nepřibraly. Sice tak to spíš cítí Iris, ale Amanda má takovou tu vlastnost, že se chce každému zalíbit a být s ním za dobře, takže ve všem Iris vždycky vyhoví. Poslouchá její neustále nářky, ale Amanda si nikdy nestěžuje. Jednoho dne se ale objeví v kavárně Maddie, což postupně Amandě změní život. Maddie je úžasná, milá, obětavá.. S čímkoliv pomůže a je Amandě vždycky k ruce, i v případě pomoci okolo dvou dětí, které má Amanda s Willem. Iris ani Willovi se však Maddie nelíbí, že se jim do života začal intenzivně montovat cizí člověk, jenže Amanda se nedá a s Maddie tráví více a více času. Protože, kdo by nechtěl takovou kamarádku, která vás vyslechne, dáte si s ní pořádnou anglickou snídani a na závěr každá svůj dezert?
Proč se Maddie nastěhovala jako bezdětná a nezadaná do bohaté čtvrti, kde bydlí jen rodiny? Co se skrývá pod pokličkou vždy milé a obětavé Maddie?
Thriller, který svým námětem připomíná tak nějak spojení knih od Shari Lapeny a B.A.Paris. Bohatí majíc svá tajemství, které postupně díky retrospektivám vyplouvají na povrch. Styl psaní byl jednoduchý a tím dobře čtivý, byl tam pohled obou hlavních postav, zmíněné retrospektivy a velmi důležitý epilog :). Ze začátku mi pohled od Maddie přišel trochu zbytečný, jelikož v podstatě opakoval to, co jsme předešle četli u Amandy, ale postupně jsem pochopila, proč je i její pohled tak důležitý. Co mě štvalo, tak byla naprostá naivita Amandy. Chování Maddie, v podstatě cizího člověka, bylo tak do očí bijící! S čím jsem také měla ještě problém, byly jména hlavních postav. Protože Amandě přátelé říkají Mandy a spolu s Maddie jsem občas ztrácela hlavu :D.
V celku mi příběh přišel jako takový pohodovější thriller, nějak jsem se extra nebála a moc jsem nebyla napjatá, což mě během čtení trochu mrzelo. Nedostane se tu žádnému obrovskému zvratu, ale autorka dokáže celý příběh udržet čtenáře na vlně, i když trochu tušíme tak cca od půlky, odkud vítr vane. Co to ale naprosto vyšperkovalo, tak byl konec. Nejvíc mě osobně potěšil epilog, který mi ujasnil, proč je tento příběh ukotven jako psychologický thriller a celé to podtrhl. Možná bych to považovala i třeba za drama, jelikož tu máme tajemství, rodinné problémy, alkoholismus nebo třeba trable v přátelství.
Pokud máte rádi knihy Shari Lapeny, či se vám líbili Sedmilhářky, tak po této knize sáhněte, rozhodně neuděláte chybu :).

andulka1406
10.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Obálka je krásná a už na ní vidíte, kde se zhruba děj odehrává. V dokonalém “městečku,kde jsou domy do tvaru U. Na náměstíčku je dětské hřiště a prodejna kávy. Kniha je vyprávěna ze dvou pohledů, ale dominantně z pohledu Amanady. Amandě je lehce po 40, má dvě děti a manžela Willa. Také má kamarádku Iris, která má manžela Scotta a mají také dvě děti. Amanda a Iris žijí takový život z insatgramu. Chodí na jógu a po ní do Křupavého koblížku, kde si dávají kávu a nějakou sladkost na půl. Ve městečku se objeví Maddie. Hned víte, že tady něco nesedí. Taky víte, že něco nesedí u Amandy a Willa. Mě kniha opravdu bavila, čte se skoro sama. Prostředí je super, ani byste neřekli, že je to napsané českou autorkou. Nicméně mi to začalo postupně docházet a pak jsem čekala nějaké BUM, jenže to bum se nekonalo tak, jak bych čekala. Z konce jsem docela překvapená, a ne úplně pozitivně. Nechce tady spoilerovat, ale konec byl takový až částečně pohádkový nebo rozhodně ne takový, jaký bych čekala. Nejvíce mě ale naštvalo, že jedna věc, co se stala zůstala vlastně nepotrestaná. Nevím, z rozuzlení mám takové zvláštní pocity. Nicméně knížka se mi moc líbíla a doufám, že autora brzy napíše něco dalšího. Já si to s radostí přečtu. Kniha mi trochu připomínala Sedmilhářky, tak jestli vás bavily, tak tuto knihu určitě zkuste.
Za poskytnutí knihy autorce moc děkuji.

Knihomolka97
07.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Anotace mě okamžitě zaujala a těšila jsem se, co příběh přinese, co se z něj vyvrbí. Autorka má krásný styl vyprávění, hned jsem se začetla, prvních 50 stran jsem zhltla jako nic. Jedná se o psychologický thriller, kdy vlastně skoro na každé postavě je něco, co nutí člověka zpozornět a nikdo není vyložene sympatický. Amanda je ženou v domácnosti, má skvělé děti a neméně úžasného manžela, s nejlepší kamarádkou Iris chodí na jógu, drží spolu diety, chodí na nehtíky, nákupy a zkrátka to vypadá, že si žije dokonalý život. Jenže je tu někdo, kdo by jí tu idylku rád zkazil.
Amanda byla na můj vkus až příliš naivní a důvěřivá, raději zavírala oči, než aby začala trochu pátrat. Některé věci byly vyloženě do očí bijící a žádaly si vysvětlení.
Je taky trochu škoda, že brzy začalo být patrné, proč daná osoba dělá, co dělá a chyběl tedy nějaký větší moment překvapení. Nicméně mě příběh i přesto moc bavil, jen těžko jsem se odtrhávala a nakonec ho slupla během dne. A to je sakra plus.
Konec je zvláštně vyřešený. Je to takto správně nebo ne? Kdo je tady vlastně ta největší oběť? Já na to svůj názor mám a pokud byste si i vy chtěli udělat úsudek na tuto situaci, pak vám knihu určitě doporučuji přečíst!
Já hodnotím 3,5*/5* a budu se těšit, co dalšího si pro nás autorka připraví.

Knihomol_ka
02.02.2024 3 z 5

Na začátek bych chtěla zmínit, že se jednalo o spolupráci se samotnou autorkou knihy, za účelem recenze.

Jak už víte, tak teprve nedávno jsem zavítala do tohoto nového světa thrillerů.
Kniha mě na první pohled zaujala. Obálka na živo je nádherná a anotace zní slibně. Příběh se mi četl ze začátku hezky a autorky styl psaní se mi líbil. Jedná se o příběh, kdy se mladá Maddy nastěhuje do bohaté čtvrtě plné rodin s dětmi. Od začátku se mi tady něco nezdálo. Skamarádila se až moc rychle a snadno s Amandou. V půlce příběhu mi přišlo, že se to točí pořád dokola. Už v ten moment mi bylo jasný o co jde. Takže, když jsem se blížila ke konci a moje obavy se naplnily, tak jsem byla lehce zklamaná. Doufala jsem, že mě nakonec autorka překvapí nečekaným zvratem. Třeba tím, že zabije Iris to by mě vážně překvapilo a uspokojilo. Stále ji šíleně nesnáším !
I přes to jsem si příběh opravdu užila a četlo se to samo a svižně.

Autorce moc děkuji a těším se na další její tvorbu !