Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy

recenze

Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy (2023) 5 z 5 / Rasttea
Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy

S podtitulem Desatero pro zdravější duši a zdraví obsahuje 10 kapitol známého psychologa a psychoterapeuta Tomáše Kvapilíka, jež se věnují, jak jinak, duši. V kapitolách se snaží poukázat na spletitosti a komplikovanosti duše, co všechno a jak ovlivňuje náš život a pomáhá čtenáři, zájemci, potřebnému, respektive komukoliv, komu se kniha dostane do rukou, jak rozpoznat příchozí problém, kde hrozí komplikace, jak se jim vyhnout a když už se jim člověk nevyhne, poukáže na směr, jakým se případně vydat, jak s nimi nakládat tak, aby člověk neublížil jednak okolí, ale hlavně sám sobě. A věřte mi, že se budete vidět v každé zmíněné složce.
Čtenář si tak může poskládat tu pomyslnou mozaiku díky konkrétním příběhům z praxe a zdánlivě jednoduchým úkolům. Píši zdánlivě, protože co se může jevit jako jednoduchý úkol, nás při hlubším zamyšlení může potrápit, může nám otevřít oči a díky tomu můžeme dojít k zajímavým poznatkům o nás samotných. Autor přidává také své osobní příklady a doprovodná videa (ke každému tématu čtenář nalezne QR kód na video, kde se danému tématu pan Kvapilík věnuje obšírněji). Na konci kapitoly autor nezapomene zmínit další případnou literaturu, která čtenáři, který má zájem prostudovat danou problematiku ještě hlouběji, může dopomoci při další cestě k poznání tak komplexní a komplikované, přesto krásné mozaiky, jakou duše bezpochyby je.
A co víc, určitě se k tématům, informacím a poznatkům budete chtít vracet.


Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy Tomáš Kvapilík

Duševní zdraví a kvalitní vztahy podle známého terapeuta. Chcete se cítit psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte, kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu kr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář