Mé srdce puklo na milion kousíčků

recenze

Tisíc polibků (2017) 5 z 5 / Knihomol_ka
Tisíc polibků

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectviluxor za účelem recenze. #spolupráce

Jaké to asi je, když Vám pukne srdce jen z jednoho krásného a intenzivního polibku ? Mně u čtení této knihy pukalo srdce od první stránky až po tu poslední.
Nepamatuji si, že bych někdy v životě cítila tolik emocí u nějaké knihy. Tolik lásky a smutku. Tolik věcí jsem si při čtení tohoto krásného a dojemného příběhu uvědomila, až to není možný.
Tento příběh mě silně poznamenal a nevěřím tomu, že bych byla někdy schopná si ho přečíst znovu. Na to nemám dostatek síly.

A proč mě tento příběh rozbil na milion malých střípků ? Já Vám to s radostí povím.
Příběh začíná z pohledu Runa, kterému je pět let a přestěhovali se z Norska. Jeho sousedka je Poppy, se kterou se hned skamarádil. Pak máme časový skok, kdy jim je osm let. Poppy dostane od své umírající babičky sklenici naplněnou papírky. Přichystala pro ni další dobrodružství a to v podobě nasbírat za svůj život tisíc polibků, ale né jen tak ledajakých. Musejí to být polibky, ze kterých jí pukne srdce. Významné polibky, významné události. Rune jí věnuje svůj první polibek. Pak máme opět časový skok, kdy jim je patnáct let. Jsou do sebe šíleně zamilovaní, ale bohužel osud jim nepřeje. Rune se musí přestěhovat zpět do Norska a opustit tak svou Poppy.

Poppy i Rune si ze začátku volali a psali, ale pak to nečekaně Poppy ukončila. Bez jakéhokoliv vysvětlení. Po dvou letech se Rune vrací zpět a vstane tak v tváří v tvář Své Poppy.
Věci se dají do pohybu a my se konečně dozvíme co se stalo.....
A tady se hned spustil můj šílený pláč. Jelikož Vám nechci spoilerovat tento příběh, tak tímto končím. Příběh je plný silných emocí, které mě opravdu rozbili na milion maličkých kousíčků...
Hlavní postavy jsem si zamilovala. Líbilo se mi to jejich silný pouto. Ano bylo to trochu přeslazený, ale byli tak mladí a nezkažení. Jejich láska byla silná a krásná.

Pro slabší povahy nedoporučuji. Nachystat plno kapesníčků a po dočtení navštívit terapeuta nejlépe !


Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“ Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může... více


Komentáře (0)

Přidat komentář