Malý kluk v těle dospělého muže

recenze

Nebezpečná láska (2012) 5 z 5 / lucie.svobodova
Nebezpečná láska

Paige je mladá žena pracující jako ošetřovatelka. Je na ní vidět, že práci má skutečně ráda a pro každého svěřence musí být výhrou. Má pro tuto práci totiž cit. Pracuje pro rodinu, kde pečuje o starého muže, její “pacient, starý pan Luca, však po krátké chvíli umírá a Paige tak přijde o práci.

Jeho úmrtí snáší velice špatně (obdivuji každého, kdo na takovéto pozici pracuje, musí to být fyzicky i psychicky hrozně náročné), jelikož si starého pána velice oblíbila (i přes to, že ví, že by si od pacientů měla držet určitý odstup), i proto se snaží v agentuře sehnat nové pracovní místo, ideálně v rodině, kde nehrozí, že se tato situace bude v blízké době opakovat. Uvítala by být pečovatelkou dítěte, které potřebuje nějakou asistenci. Takovou práci jí v agentuře nabídnout v danou chvíli nemohou.

Za nedlouhou dobu ji však zazvoní telefon a na doporučení syna pana Lucy dostane nabídku práce v rodině Bavettových. Měla by pečovat o jejich syna. Dospělého syna, Michaela. Ten je po těžké nehodě, fyzicky je naprosto v pořádku, v pořádku je i z neurologického hlediska, ale mentálně se chová jako přibližně tříleté dítě. Nikdo neví proč. Nikdo neví na jak dlouho. Nikdo neví, jestli se z toho vůbec někdy dostane.

S výběrem “pečovatelky to neměla rodina jednoduché, musel si ji totiž “vybrat sám Michael a ten si vybral právě Paige (ne Page ) Starý pan Bavetta, i jeho druhý syn Robert byli spokojení a Paige tak dostala toto místo. Nevěděla však na jak dlouho, Michael se mohl totiž “probrat do svého “dospělého já kdykoliv. A taky nemusel.

Každý pracovní den začíná trávit s Michaelem, zdržují se převážně doma, dokud Paige nezačne bojovat o možnost chodit i ven. Jednoho dne za ní přijde Robert a oznámí ji, že musí s Michaelem na chvíli odjet z města a ať si doma zabalí nejnutnější věci.

Odvezou je do srubu k jezeru, kde opět tráví den za dnem, například tím, že chodí krmit kačeny.
Od Roberta dostane instrukce co a jak a že se má ozvat, kdyby “to přišlo. Nikdo totiž neví, jak takové “procitnutí zpět do dospělého života bude probíhat. Jestli si bude Michael pamatovat něco z tohoto období, jestli bude vědět, kdo je Paige. Jak zareaguje Mimo to, Paige zjistí, že nemá co dočinění s “normální rodinou. Má v ní zůstat? Má utéct? Bude mít možnost žít dále normální život, když ví, co jsou Bavettovi zač?

Dále zápletku nebudu prozrazovat, ale co myslíte, “vrátí se Michael zpět do dospělého života? Budou mít možnost vrátit se do města?
Jak tohle celé dopadne ..

Opět je to knížka z pera české spisovatelky, která mě velice překvapila. Od začátku se mi četla skvěle a nešla odložit stala se tak další knížkou, kterou budu doporučovat, kudy budu chodit.

Většina postav mi byla opravdu sympatická, Paige, Michael, Theresa , Johnny, přes některé výšplechty i Robert.
Na druhou stranu každá kniha potřebuje i někoho “na pěst a to v tomto případě byla paní Bavettová, to je přesný prototyp ženy, které bych obtiskla svou ruku na tvář nebo botu někde úplně jinde

Ještě mohu prozradit, že se jedná o knihu, kde jsem se místy smála nahlas, ale také brečela jak malá holka. Proč? To už si musíte zjistit


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě d... více


Komentáře (0)

Přidat komentář