Letní sestry

recenze

Letní sestry (2023) 4 z 5 / EvikU.
Letní sestry

Čtyři sestry. Letní sestry. Proč letní? Každý rok jezdily do Holandska k severnímu moři s rodiči. To byla jejich jistota. Stále na stejné místo, tam mohly být sami sebou. Jednoho dne ale automobilová nehoda ukončí tátův život. A nic už není stejné. Ani sestry, ani jejich máma a už vůbec ne jejich život.

Do Bergenu už nejezdí, ale náhle je pozve máma na stejné místo na víkend. Důvod víkendu neuvede. Je to 20 let, přesto když každá dorazí na místo, vynořují se vzpomínky, které bolí. Nikdy se to nezmění. Táta a jejich tehdejší život budou i nadále postrádat.

Do městečka přijíždí nejdříve sestry, mají čas na povídání. Jenže ač sestry, místy to vypadá, že mluví každá jiným jazykem. Nejstarší Dora, Yella a dvojčata Helen a Amélie. Dohadují se, proč je máma pozvala. A proč zrovna sem?

Zdá se, že Dora to ví. Jde o matčinu svatbu. Jenže za jejím seznámením s oním mužem se zdá něco divného. Matka jim něco tají. Yella s Helen pátrají a spoustu se toho dozví. Nakonec vyplouvají ještě další dvě tajemství.

Kniha se četla moc hezky, prostředí krásně popsané, mrzelo mě, že nemají úplně ideální vztah jako sestry. Hlavní vypravěčkou je Yella, možná by bylo fajn nahlédnout do myšlení všech sester. Na plné hodnocení mi tam něco málo scházelo.

Komentáře (0)

Přidat komentář