Kroniky prachu 2

recenze

Kufr z nebe (2022) 5 z 5 / insta.kniha
Kufr z nebe

Styl psaní je vtipný, napínavý a pro mě naprosto strhující. Lin Rina si mě tu získala a přesně se trefila do mého vkusu. Způsob, jakým byl tento román napsán, prostřednictvím jakéhosi vyprávění Elisy a Jamieho dopisu policii, s vtipnými komentáři, je něco úplně jiného a obzvlášť se mi to líbilo.
Elisa skočí do vyšetřování s Jamiem, aby zjistili, co je s kufrem? Proč spadl z nebe? A kde je majitel? Elisin rychlý důvtip a Jamieho technické znalosti jsou velmi užitečné při jejím vyšetřování. El. smělá a velmi spontánní povaha je však také dostane do jedné či druhé prekérní situace. Poznáváme i její druhou stránku, pokud jde o její lásku k jistému muži, a ukazuje, že za tvrdou mladou ženou se skrývá ještě víc.
Elisa se mi moc líbila z prvního dílu. Je bystrá, ochotná riskovat, odvážná. Jamie je naprosto okouzlující, trochu nemotorný a neuvěřitelně milý. Dohromady jsou prostě skvělí, dokonale ladí. Jejich dialogy jsou neskutečně zábavné a často mě rozesmály. Jamie je citlivý, Elisa je odvážná a drzá. V podstatě se opravdu skvěle doplňují. Ostatní postavy, jako Elisina rodina, ale i jistý komorník, policisté a také staří známí ozvláštňují příběh a učarovali mi.

Příběh se odehrává v Londýně v roce 1890/91. Pro mě velmi vzrušující období. Autorka mě dokázala upoutat prostředím a také jsem si místa uměla dobře představit.
Elisin kufrový thriller mě okamžitě přesvědčil a nemohla jsem se dočkat, až zjistím více a odhalím jeho tajemství. Ale to není to jediné, co dělá příběh napínavým, protože nádherné postavy jsou zde tak výjimečné a umožňují vám ponořit se do světa.
Obálka je také opravdu povedená, hodí se k příběhu a jsou skutečnou pastvou pro oči.

Vizuálně i obsahově nádherná kniha s napětím, humorem, přátelstvím a láskou, která opět skončila až příliš rychle.


Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Napínavý román s detektivní zápletkou ze světa Kronik prachu. Londýn, přelom let 1890/91. Elisa je zvídavá studentka, která studuje politologii, ale její srdce bije pro kriminální případy. Proto ji neuvěřitelně nadchne, když s... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
15.03.2023

Děkuji za recenzi. Kroniky prachu se mi moc líbily, Kufr z nebe jsem zvažovala, ale nebyla jsem přesvědčená o tom, že si mám dílo koupit. Tak teď to udělám. A těším se na tu knihu.