Kdo utiší Tichý pláč?

recenze

Tichý pláč (2023) 4 z 5 / Suzanne
Tichý pláč

Může zmizet holčička uprostřed davu a všem na očích? O tom se přesvědčí detektiv Josie Quinnová, když se na dětském hřišti ztratí beze stopy sedmiletá Lucy Rossová. Zatoulala se někam, utekla nebo ji někdo unesl? A pokud se jedná o únos, o čemž je Josie přesvědčená, tak co únosce vlastně chce?

Rodina Rossových žije velmi uzavřeně. Colin Ross většinu času cestuje nebo je přilepený k mobilu, protože pracuje pro velkou farmaceutickou společnost, v níž stanovuje ceny léků uváděných na trh. Mohl by být únoscem člověk, kterému zemřel někdo blízký, protože si nemohl dovolit koupit drahý lék? Amy Rossová se straní lidí, nemá téměř žádné přátele a je přehnaně úzkostlivá. Lucy hlídala jako ostříž a zároveň ji tak izolovala od kamarádů a vrstevníků. Tak jak je možné, že jí někdo unesl dceru přímo před nosem? Jenže pak se objevují první mrtví, kteří mají k Rossovým nějaký vztah. Josie začíná být jasné, že v rodině Rossových existují temná tajemství, která by mohla s únosem souviset.

Lisa Reganová píše extrémně čtivě, ale ne příliš jednoduše. Autorka opět přináší komplikovaný detektivní příběh s hromadou tajemství a překvapivých odhalení, protože i rodina Rossových má své problémy a pohnutou minulost. Nechybí akce, napětí, kapka romantiky a problémy v osobním životě. Josie trpí neustávající nevolností. Jedná se jen o podrážděný žaludek, nebo by mohla být těhotná? A pokud ano, tak kdo by byl otec? Její přítel Noah Fraley, nebo bývalý snoubenec Luke Creighton, u nějž před pár týdny strávila noc, opila se do němoty a nepamatuje si, jestli mezi nimi něco bylo, nebo ne? Josie se tím odmítá zabývat a všechnu energii věnuje snaze najít Lucy -Rossovou ideálně živou a zdravou.

Tichý pláč je už šestým dílem ze série Josie Quinnová. Po trošku slabších Pohřbených kostech se Lisa Reganová vrací opět v plné parádě, přesto není Tichý pláč úplně bez chybičky. Ono tajemství z minulosti je opět románově zamotané, ale to je pro tuhle sérii typické. Daleko větším problémem je to, že rodič, kterému unesou milované dítě, zatajuje policii informace, přestože mu musí dojít, že únos může mít s jeho minulostí něco společného. A Josie se chová trochu hloupě, když tvrdohlavě přehlíží své přetrvávající nevolnosti místo toho, aby si koupila těhotenský test, zašla k doktorovi nebo si promluvila s Lukem, k čemu mezi nimi před pár týdny došlo.

Takže Tichý pláč není tak dobrý jako skvělý Matčin hrob nebo Nečekané přiznání, ale řadí se hned za ně a jen potvrzuje, proč detektivní série s Josie Quinnovou patří k mým oblíbeným. A já se už nemůžu dočkat dalšího zamotaného případu plného tajemství.

Komentáře (0)

Přidat komentář