Kde jsi, když nejsi by Nikola

recenze

Kde jsi, když nejsi (2023) 4 z 5 / obedova.pauza
Kde jsi, když nejsi

"Nauč se nechat od sebe odcházet ty, co odejít chtějí a nebo musí, je v tom nejen jejich svoboda, ale i ta tvoje!"

Příběh o lásce, surové a živočišné. Takové, o které jste potajmu snili, když jste se ve vlastním manželství začali dusit. Příběh o ztrátě...ztrátě hodnot, pocitu bezpečí, důstojnosti a víry v sebe sama. Příběh o závislosti, pocitu viny a odcházení. Příběh o vůli žít, milovat a být milován.

To vše s sebou přináší nová kniha Radky Třeštíkové a já opět smekám. Dagmar, Dáša nebo Daisy...je vlastně jedno, jak budeme hlavní postavu nazývat. Podstatné je, že nás vtáhne do svého života. Na pračce někdo zapnul "VYVÁŘKU" a my skončili mezi prostěradly. Buben se otáčí a nám nezbývá, než čekat a se zatajeným dechem doufat, až program skončí a dvířka se opět otevřou.

Kniha se čte v podstatě sama a měla jsem velký problém ji odložit. S Dášou jsem se poměrně rychle "spřátelila" a postupem času mi přirostl k srdci i charakter "floutka" Jakuba. Jakožto dítě z rozvedené rodiny jsem se neubránila vzpomínání na rozchod vlastních rodičů. Možná i proto knihu hodnotím tak, jak ji hodnotím, protože byla upřímná a na nic si nehrála.


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Bouřlivé, syrové a vášnivé vyprávění o rozchodu. Toto je příběh o svobodě, závislosti, zbabělosti a statečnosti. O poslušnosti, laskavosti i lhostejnosti. O těch nejlepších a nejhorších rozhodnutích. O naději a beznaději. O zra... více


Komentáře (0)

Přidat komentář