Jeho a její

recenze

Jeho a její (2023) 5 z 5 / JessieEx
Jeho a její

Psychologické a vztahové thrillery byly vždy mým nejoblíbenějším žánrem, ale poslední dobou jsem jich byla jaksi přejedená. Náměty i zvraty se opakovaly a já jsem na ně přestala mít chuť...

Asi mi ta drobná pauza ale prospěla, každopádně jsem narazila na skvost a tím je právě Alice Feeney. Dokázala to a překvapila mě svým thrillerem natolik, že mám jen minimum výhrad (to už se dlouho nestalo!).

Když jsem knihu otevírala, neměla jsem tušení o čem to bude, anotaci jsem četla už kdysi dávno... a mělo to pozitivní efekt. Příběh vyprávěný ze tří pohledů jeho, jejího a vrahova mě chytil hned od začátku, zároveň ale dost zmátl. Měla jsem pocit, že autorka okamžitě prozradila vraha, ale asi jsem tam jen viděla to, co tam nebylo... Třetím vypravěčem je totiž vrah a díky českému překladu okamžitě víme, že je to žena, to je má největší výtka. Myslím, že by to šlo udělat jinak, ale... těžko říct.

Každopádně jsem v průběhu děje měla tolikrát pocit, že přesně vím, kdo je vrah...a stejně jsem se nikdy netrefila.
Autorka mě opravdu dokonale vodila za nos a to do takové míry, že postavám, které jsem na začátku nesnášela, jsem na konci fandila!

Konec byl malinko překombinovaný, ale stejně se mi líbil. Tak nějak se mi to celé líbilo a mít víc času na čtení a přečíst to třeba za dva večery, byla bych nejspíš ještě spokojenější :)

Pobavila mě tam taková blbost, že paní včelařka uvařila čaj a zašla do zahrady pro med přímo do úlu :) ale autorce to odpouštím.

Rozhodně se chystám i na předchozí autorčiny knihy a budu doufat, že jsou stejně dobré!

Za zaslání recenzního výtisku mockrát děkuji Nakladatelství Grada.


Jeho a její Jeho a její Alice Feeney

Aby získala zpět místo hlasatelky hlavních televizních zpráv, je Anna Andrewsová odhodlaná jít přes mrtvoly. Když dostane za úkol natočit reportáž o vraždě, která se stala v jejím rodném městečku, neváhá ani vteřinu. Na místě zjis... více


Komentáře (0)

Přidat komentář