Jak se nezbláznit, aneb Psychologie pro každý den

recenze

Psychologie pro každý den (2023) 5 z 5 / Danka22
Psychologie pro každý den

„Vyjádřeno jinak, řídíme-li lidi, není důležité, co od nich vyžadujeme či očekáváme. Důležité je to, jaké výsledky jejich práce či jaké jejich chování na pracovišti tolerujeme.“
Tohle je citát, který by si každý vedoucí/manager/šéf měl dát na dveře. Přála bych si, kdyby to tak skutečně bylo. Souhlasíte?


Ve škole nás psychologii sice učili, ale abych řekla pravdu, nikdy mě nebavila. To se změnilo touto knížkou. Seznamte se s Psychologií pro každý den, poutavě napsaný průvodce, jak se nezbláznit na tomto světe.

S tím blázněním je to trochu nadsázka, nicméně tuto knížku si rozhodně pořiďte. A proč? Osm kapitol vás provede tím nejdůležitějším, co vás v osobním, tak i pracovním životě může potkat. A věřte mi, jsou to rady k nezaplacení! Víte, jak poznat patologického lháře? Umíte šikovně „pracovat“ s člověkem, který je psychopat/sociopat? Jak ovládnout sebe, své emoce i myšlenky? Je toho daleko, daleko víc.

Knížku čtěte velmi pomalu. Nepospíchejte, ani já jsem nepospíchala. Každá kapitola vám totiž do hlavy dá brouka a ten brouk tam hodně dlouho zůstana. Navíc se vás bude ptát – chovám se takhle? Nemám moc nízké sebevědomí? Proč se mi tohle všechno děje? A když těch brouků je 8, tak se začnou dít věci. Už se vám nebude chtít odkládat věci „na potom.“ Už nebudete nad spoustou věcí přemýšlet. Možná se vám uvolní i vaše bloky. Což je také prima možnost.
Člověk totiž není robot, a i o tom tato knížka je. 250 stran vás sice nepředělá, ale pokud začnete více přemýšlet, pak krůček po krůčku se určitě v mnohém zlepšíte. A pomalu se naučíte, jak si zachovat duševní rovnováhu. To je totiž největší výzva v dnešní uspěchané době.

Na druhou stranu bych ocenila, kdyby toho klidně bylo víc. Některé rady mi přišly až moc krátké.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada


Psychologie pro každý den Psychologie pro každý den Jan Urban

Kapitoly a rady z oblasti psychologie pro každý den. Prozradí například: jak se lépe rozhodovat, jak úspěšněji kontrolovat své emoce, jaké jsou naše silné stránky, které nám pomohou třeba najít zaměstnání svých snů, co zvyšuje a c... více


Komentáře (0)

Přidat komentář