Nebezpečné stíny minulosti

recenze

Stíny nad Pecan Hollow (2023) 4 z 5 / Danka22
Stíny nad Pecan Hollow

Umíte si představit, že kvůli velké touze po lásce a porozumění se dostanete na zločineckou dráhu? Třináctiletá Kit si to představit nedokázala, až do chvíle, kdy ji unese zlodějíček Manny a postupně z ní udělá nejen svoji partnerku, ale i spolupachatelku.



Mince má ale dvě strany, Kit je velmi mladá a naivní. Tím, že je i divoká přitahuje nebezpečí. Můžeme se vůbec divit, že je taková? Vlastní máma ji nechala, otce nikdy nepoznala, snad někde žije její nějaká tetička, která se ji ale také zřekla. Věřte mi, že jako čtenář jsem s ní pochopení občas měla. Jenže v dospělosti, kdy vychovává svoji dceru, je to už trochu těžší. Je drzá a hrubá. Prostě dítě ulice. I když, jak bych se asi zachovala já bez rodičů, bez pořádných přátel a s velkým tajemstvím? To nechám na moji i vaší fantazii. I sousedé, silně věřící, přesto bez nutné empatie, se mohli chovat jinak. Cítila jsem z nich jen faleš. Na chudáky se vždycky dívají lidi jinak, víc hrubě.



Opakem je Manny. Manny házel chyby na všechny kolem – na stát, na politiky na bohaté lidi. Anarchista? Možná, mně občas přišel, že to byla lenost, co předváděl. Nutně mu chyběla sebereflexe. To že se stal silně věřící, jen podtrhlo jeho osobnost – sebestředný manipulant, prostě troska. U něj jsem jen opravdu těžko nacházela něco dobrého.


Musím říct, že se povedla obálka, ta je super. A co se týče příběhu? Je velmi čtivý, chvílemi i vtipný.


A co čekejte? Rozhodně ne klid. Osud Kit i Mannyho vám lhostejný nebude. Je to takový zamilovaný thriller, kterému nechybí hloubka. Asi mi příběh moc nepřirostl k srdci, ale jsem ráda, že jsem si ho přečetla.

Trošku mi připomněl tv seriál Láska a smrt s Elizabeth Olsen, tam jsem také přemýšlela, na jaké straně vlastně jsem. Tím bych řekla, že je knížka nejzajímavější, tak ji určitě vyzkoušejte.

Komentáře (0)

Přidat komentář