Hra temné čarodějky - bitva začíná

recenze

Hra temné čarodějky – Bitva začíná (2023) 3 z 5 / strana394
Hra temné čarodějky – Bitva začíná

Zpočátku jsem se do knihy bohužel nemohla začíst. Až takovým způsobem, že jsem ji musela odložit a pustila se raději do jiné knihy. Když jsem knížku rozečetla podruhé, už to bylo lepší.

Velká část děje se tedy točí okolo hry, která se koná jednou za 100 let a soupeří mezi sebou temní a světlí. Příběh je tak plný bojů, soutěžení, spolupráce podrazů a pomstychtivosti. Hra byla zajímavá, dost originální, ale taky pořádně nebezpečná a trošku na hlavu, když to takhle řeknu. Jde o to, že po městě je rozprostřeno 12 značek a vybráno 12 obětí. Ve zkratce vaším úkolem je najít oběť druhého týmu a dorazit s ní ke značce, kde na vás bude čekat Sudí. Pomocí krve oběti označíte značku a vyhráváte 1 bod. Aby to ale nebylo tak lehké, polohu značky, ani totožnost oběti nikdo nezná předem. Rychlost, vytrvalost a schopnost rychle hledat značky a oběti je v této hře nejdůležitější. Bohužel během Hry nejeden člověk přišel k úhoně. Je to hra o moc a rozhodně by ji podle mě neměli hrát teenageři..

Magie v této knize byla rovněž hodně originální. Naše hlavní hrdinka svou moc čerpá z negativních emocí lidí. Nesmí ale překročit určité meze, protože by se to pak podepsalo na člověku a mohl by si klidně i něco udělat. Kromě čarodějů se zde objevují i alchymisté, kteří potřebují ke svému čarování křídu a vědmy, které jsou hlavně nadané na míchání lektvarů.

Vyskytuje se tu opravdu hodně postav a docela těžko je od sebe odlišíte. Nepomáhá ani fakt, že každá má jméno obyčejné, magické a některá dokonce i přezdívku. To byl právě jeden z důvodů, proč jsem se do knihy nemohla začíst. Hlavní hrdinka Varta patří mezi temné. Rozhodně proto nečekejte nějakou princezničku. K temným nepatří jen tak pro nic za nic. Nebojí se jít pro ránu daleko a dává všem jasně najevo, ať si s ní nezahrávají, nenechá si nic líbit a pro své nejbližší by udělala všechno. Když však začnou na povrch vyplouvat tajemství, která měla zůstat skryta a zrádci se začnou objevovat i mezi spojenci, Varta si bude muset vybrat, komu věřit. Spolu se záhadným, sarkastickým a vychytralým Zlatanem tvoří zajímavou dvojici, která baví a jsou jednoznačnými tahouny celé knihy.

Zápletka byla docela zajímavá a našlo se pár momentů, které mě překvapily, ale do pokračování se extra hrnout nebudu. I když jsem četla, že sama autorka říkala, že druhý díl bude značně lepší. Možná kdyby autorka příběh trošku natáhla. Děje se tady toho opravdu hodně na poměrně málo stran, přidala romantickou linku a ubrala pár jmen, hodnotila bych jinak.

Hodnocení: 3,4/5

Knížku jsem četla v rámci spolupráce s nakladatestvím Albatrosmedia.
IG: @strana394


Hra temné čarodějky – Bitva začíná Hra temné čarodějky – Bitva začíná Natalija Matolinec

Nová Hra se blíží. Bude příštích sto let vládnout světlo, nebo temnota? Temná čarodějka Varta dosud vedla poklidný život ve Lvově. V kavárně, kde pracovala, se scházela s přáteli a jen čas od času se pustila do křížku s místními... více


Komentáře (0)

Přidat komentář