Desetkrát a dost

recenze

Desetkrát a dost (2023) 3 z 5 / ELIKALLY
Desetkrát a dost

Scarlet Wilková mě svou první knihou Až uvidíš moře absolutně nadchla. Uznávám, že podíl mého nadšení je třeba přisoudit také reáliím, kde se příběh odehrává.
Pocházím a žiji v Ostravě a miluji Řecko. Druhá kniha byla také skvělá a tak má člověk přirozeně nasazenou laťku hodně vysoko.
K poslední třetí vydané je ovšem třeba přistupovat vlastně jako k autorčině prvotině, protože chronolohicky vzato, vznikla jako první autorčino dílo.
Příběh čerstvých 50+ žen, které spojí seznamka pro dospělé, je velmi oddechové čtení.
Jedná se v podtstatě o problém dnešní doby, kdy nejen ženy ale i muži kolem 50 nejsou zdaleka považováni za seniory hodné odpočinku.
Naopak 50 je nových 40, lidé dle dostupných dat stále aktivně randí, cestují, plánují a vrhají se do nových dobrodružství.
Najdou se však i životem a manželstvím unavení jedinci, kteří si chtějí zpestřit již zašedlou nudu svých dní.
A tak se jednoho krásného dne setkávají páry, které by se jinak již neměly šanci potkat a propadají kouzlu již zapomenutého. Romantické večeře, procházky i návštěvy Zoo.
Ženy z rozlišných sociálních skupin nakonec spojí jeden konrétní nápadník, kterému na chvíli podléhají nechávajíc se unášet pocity, které v nich již douho zůstaly skryty, aby vše jednoho dne záhadně skončilo.
Jak se skupina žen, jež pojí touha zjistit, co se to vlastně děje, nakonec zachová při odhalení skutečnosti, že jejich milý s nimi nehrál úplně fér ?

Ano, tato kniha pobaví i potěší a po složitých spletencích předchozích příběhů, dá i odpočinout od těžkýc osudů hrdinek autorky.


Desetkrát a dost Desetkrát a dost Scarlett Wilková

Scarlett Wilková, jak ji neznáte. Současný román plný řeckého slunce. Seznamka po padesátce je jako spící sopka – všichni jsou zdánlivě zkušení, klidní a vyrovnaní, ale pod povrchem to vře. Svoje štěstí tam zkouší i novinářka ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář