Ďábel v obleku.

recenze

Ďábel nosí černou (2022) 5 z 5 / TerezaMondeková
Ďábel nosí černou

,,Dvě věci, jež má společné ďábel s černou barvou?
Jsou temní navěky a nikdy nevyjdou z módy."


,,Chase Black byl ďábel. Můj osobní ďábel."

Ďábel i bibli cituje, když mu to přijde vhod... Ale ani ďábel není nedotknutelný! Plány se mění a někdy se obrátí proti vám... a to opakovaně.

,,Tohle se stane, když prokážeš ďáblovi nějaký soucit, pomyslela jsem si hořce. Zatáhne tě do pekla a tam tě spálí na popel."

,,Nebylo divu, že se jmenuje Black. Jeho srdci černá barva rozhodně seděla."

Maddie Goldbloomová ví, co chce. Vymyslela plán, jak zajistit, aby všechno v jejím životě bylo perfektní. Její rodiče vlastnili květinářství, od dětství trávila čas na svatbách, proto jsou její největší vášní květiny a svatební šaty. Zrovna se jí začíná dařit v pracovním i milostném životě, když jí do života vrátí její expřítel. Ztělesněný ďábel Chase Black.

,,Ďábel mě vůbec nemusel stahovat s sebou dolů do pekla.
Šla jsem s ním dobrovolně."


,,Chase Black byl ďábel. Zlomyslné, chladné stvoření, které si nějakým způsobem našlo cestu pod moji kůži. Ať už byl cokoliv... být vedle něj mi dávalo pocit, že žiju."

Chase Black je syn generálního ředitele Black and Co. Všechno v jeho životě má černou barvu... od jeho nábytku v bytě, jeho dokonalé černé obleky, až po jeho srdce. Preferuje nezávazné vztahy a nechce žádné závazky. Ostatní o něm říkají, že je nemilosrdný, bezcitný, arogantní, sarkastický a sobecký bastard a víte co? Mají pravdu!

,,Láska = bolest.
Bolest = utrpení.
Utrpení = dnes ne, Satane. Dnes ne."


,,Smrt už pakl není tajuplný koncept. Je skutečná a vyčkává, takže ze života ždímeš, co to jde. Když si projdeš tím, že vidíš, jak umře někdo, koho miluješ, a pořád se zvládneš další den ráno probrat. zavázat si tkaničky, nacpat do sebe snídani, co nemá žádnou chuť, dýchat, uvědomíš si, že přežití přemůže tragédii. Vždycky. Je to prvotní instinkt."

Vrátil se do jejího života s pobuřujícím požadavkem. Maddie okamžitě odmítne, ale Chase ví, jak dostat, co chce. Zaútočil na tom nejcitlivějším místě. Maddie v pubertě ztratila svou největší lásku, ze které se nikdy nevzpamatovala, proto Maddie nakonec souhlasí. Hrát jeho snoubenku... to zvládne. Hlavně když uvidí, jak se ten arogantní ďábel kroutí!

,,Byl jako slunce. Krásný, oslepující a schopný spálit vás zaživa. A já byla jen hvězdička v jeho souhvězdí. Malá, bezvýznamná a pouhým okem naprosto nerozpoznatelná."

,,Šíp po nás zřejmě vystřelil slepý a dost přiopilý amorek."

Co ale ani jeden nečekali, že to jejich životy od základů změní. Vyvolá to pocity, které byly hluboko pohřbené, ale i pocity, které dosud ani jeden nezažil... Zdi, které okolo sebe postavili padnou a oba budou muset čelit kruté realitě.

,,Moje srdce samo sebe testovalo. Bum. Bum. Bum. Funguje tenhle krám?"

,,Pořád lepší ďábel, kterého znáš, než anděl, o kterém nic nevíš."

Co když muž, kterého z celého srdce nenávidíte, je i muž, kterého celým srdcem milujete?

,,Pokud tě to nepřiměje růst nebo vzkvétat - nech to jít."

,,Závist je jako prdění. Smrdí, děje se to nám všem, ale je lepší si to nechat uvnitř a pustit to jenom tehdy, když nás nikdo nemůže vidět ani slyšet."

,,Začínají vám být vidět rohy, pane Blacku."



Kniha je FAMÓZNÍ! Je pravda, že je možná trochu romantičtější než ostatní, ale pořád byl příběh napínavý, čtivý, překvapivý a neskutečně emotivní. Kniha se mě hodně dotkla a jsem z ní nadšená!

Příběh plný ztráty, strachu, bolesti, traumat, smrti, zlomených srdcí, přátelství, neopětované lásky, soucitu, pomoci, opory, odpuštění, ale i humoru, štěstí a lásky. Nechyběly krásné, dojemné a překvapivé okamžiky, u kterých jsem byla šťastná, smutná, ale i dost pobavená. Autorka dokázala všechno dokonale popsat, vykreslit... jako kdyby jste to všechno sami prožívali. Příběh se mě dotknul i tím, jak autorka dokázala vyprávět o trápení a smrti, ale i o uvědomění, že nesmíme promarnit ani minutu. Život není jenom šedý, ale i protknutý barvami. Utrpení naději neničí... vylepšuje ji!

Hlavní hrdinové... líbilo se mi, jak byli rozdílní. Povahově, názory, přístup k životu, hodnoty, ale přesto k sobě patřili. Pasovali k sobě jako Jin a Jang. Líbilo se mi, jak se provokovali, uráželi, dávali si co proto. Líbilo se mi a dost mě bavilo, jak si ani jeden nechtěl přiznat, co pro něj ten druhý znamená, že k sobe od začátku patří. Jak si každý vystavěl svůj štít, za který se schoval.

Maddie jsem si zamilovala! Její bláznivý styl oblékání, její ztřeštěné nápady, její povahu. Líbilo se mi, že byla laskavá, obětavá a soucitná, ale současně i drzá. Když si uvědomila svou cenu, tak si nic nenechala líbit a už vůbec se sebou nenechala manipulovat. Taky se mi líbilo, že už měla spoustu věcí za sebou... dokázala přežít strašné věci a vyrovnat se s nimi, ale zároveň tu být i pro druhé.

Chase... arogantní, nemilosrdný, drzý, sarkastický bastard, který měl opravdu černé srdce, ale víte co? I přesto jsem si ho zamilovala! Byl to opravdu ďábel v obleku, ale když se ukázala jeho starostlivá a romantická stránka, která se smísila s tou nemilosrdnou a majetnickou... tak to bylo... BOŽE MŮJ! Takového chlapa chci! Autorka opět dokázala vytvořit hlavního hrdinu, které jsem nenáviděla, ale i milovala. Nevíte, jestli ho chcete zabít nebo políbit... v jednu chvíli to a v další ono. Opět dokonalá rovnováha lásky a nenávisti.


Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Od L. J. Shen, jedné z nejlépe prodávaných autorek USA Today, přichází romance o lásce, druhé šanci, ztrátě, hledání sama sebe i splynutí s tím pravým člověkem. Maddie Goldbloomová vymyslela plán, jak zajistit, aby bylo v jejím... více


Komentáře (0)

Přidat komentář