Bezvětrné město

recenze

Bezvětrné město. Kniha První (2022) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Bezvětrné město. Kniha První

Jaká kniha vás moc bavila, ale četli jste ji dlouho?

Tak málo času na čtení teď mám. Šílené. V takovou dobu je ale ještě větší slast, začíst se do knihy plné tajemství a hledání vraha. Detektivka ze světa fantasy? Must have!
Jediná věc, které jsem se obávala při otevření Bezvětrného města byla avizovaná absence romantické linky. Kdo mě zná, ví, že romantiku v knihách vyhledávám. Tady jsem si od ní trochu odpočinula, ale přesto jsem hltala každou stranu.
Hyperborea je magické a věžaté město pod kupolí, která ho chrání od okolní krajiny plně sněhu a ledu. Město má sedm úrovní, a čím výš se dostanete, tím úspěšnější a mocní jste. V první úrovni živoří nejobyčejnější lidé a v sedmé si žijí mocní kouzelníci bez útrpného pohledu dolů.
Lastyanax a Arka se mi okamžitě dostali pod kůži. Lastymu je devatenáct a moc se mi líbí, jak se v něm sváří boj kluka z první úrovně a nového ministra Hyperboreje, obyvatele sedmé úrovně. Třináctiletá Arka je dle mého tím nejlepším v této knize. Mladá amazonka, která se snaží utéct od všeho zlého a hledá svého otce až v daleké a kouzelné Hyperboreji.
Když se tihle dva spojí a promísí svou inteligenci protkanou humorem – to by bylo, aby nenašli vraha a neodhalili korupci.
Závěr knihy je otevřený a tak se moc těším na další díl, který má snad vyjít ještě v tomto roce.

Obálka a grafika: Nejkrásnější obálka za dlouhou dobu. Zatím je to pro mě číslo jedna v tomto roce. Jedním slovem – nádhera.

Verdikt: Kniha jde skrz věkovou skupinu – bude se líbit dospělým, kteří si rádi přečtou méně komplikovanou fantasy bez milionu postav a pravidel, stejně tak jako mladším čtenářům, kteří se mohou ztotožnit s mladší hlavní hrdinkou. Já vám ji vřele doporučuji.


Bezvětrné město. Kniha První Bezvětrné město. Kniha První Éléonore Devillepoix

Vstupte do Hyperboreje, tajemného věžatého města rozděleného do sedmi úrovní. Absolutistický vládce Basileus se obklopuje mocnými ministry, kteří mají městu vládnout. Nejchudší obyvatelé žijí na první úrovni, zatímco ti nejboh... více


Komentáře (0)

Přidat komentář