Zprávy od Alaina přehled

Zprávy od Alaina https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/228125/bmid_zpravy-od-alaina-663b6f8c9a4e6.jpg 4 13 13

Fotograficko-komiksový příběh, který je vyprávěním doplněným o autentické dokumentární snímky Alaina Kelera, proslulého francouzského válečného a dokumentárního fotografa, který sledoval osudy evropských Romů, nejpočetnější menšiny starého kontinentu. Komiks s drsnými černobílými fotografiemi a kolorovanými kresbami vypráví o diskriminaci a lhostejnosti, s níž se Romové celé Evropy dennodenně střetávají.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Meander
Originální název:

Des nouvelles d'Alain , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zprávy od Alaina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

simca9342
13.09.2023 5 z 5

Fotograf většinou fotí věci, které jsou na pohled pěkné a lidé je ocení, ale také realitu a to, co sice nemusí vypadat jak ze žurnálu, ale je to až tvrdá skutečnost. Alain je fotoreportér. Jezdí po světě a fotí vše kolem sebe. Hlavně však chce zjistit něco o sobě, rodinné historii, kým vůbec je. Filmové cívky, pas, kamera - majetek, který ho částečně živil. Pomocí něho dokumentuje nelehký život Romů, život v osadách, ghettu, ale mimo jiné se pořád snaží jít po vlastních stopách. Jakto? Alain je stejné národnosti a jeho prarodiče tragicky zahynuli v Osvětimi.

Kniha je doplněna o barevné ilustrace a černobílé fotografie z prostředí nádraží, ghetta a jiných míst, na která tým reportérů narazil.

oladnb
29.12.2018 5 z 5

Zajimave. I kdyz mi tema neni prilis blizke, je dobre o nem neco vedet. Alain je velmi sympaticky fotoreporter a fandim mu. Precteno za chvili, dozvite se zajimave informace. Doporucuji.


martinstefko
14.03.2016 4 z 5

Alain a Emmanuel se rozhodli prezentovat poměrně kontroverzní problematiku. Dokonce jsou zde i scény z České republiky a Slovenska, a tak je nám problematika poměrně blízká. Jsem si jistý, že mnoho lidí, pokud se k nim komiks dostane, si tohle přečtou, a budou pořád na cikány nadávat, a jejich argumenty budou, že to jsou vyžírkové. Ono je hezké nadávat, ale když se nic neudělá, nic se nezmění. Alain popisuje některé lidi, kteří se o změnu snaží. To, jak jich je málo, jen ukazuje na to, že změny budou pomalé a spíše bude trvat problematický stav. A tak všichni mohou dál nadávat... Kniha však dokáže popisovat problém z více úhlů pohledu a to je dobře. V tomhle je rozhodně její přínos.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zprávy od Alaina v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce5x