Největší podfuk všech dob přehled

Největší podfuk všech dob https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498171/bmid_flash-11-nejvetsi-podfuk-vsech-dob-9gt-498171.jpg 4 8 8

POZOR, FLASHI… TENTOKRÁT SE NACHYTÁŠ TY! Nikdo není takový podfukář jako James Jesse, originální Trickster. Původně byl členem Ranařů, kteří jej ovšem nerespektovali, přehlíželi a nakonec nahradili novým, líbivějším Tricksterem. Nic se ale nevyrovná originálu… a svým dalším podfukem hodlá Trickster navždy změnit Flashův svět! Život Barryho Allena je po smrti přítele tempaře a rozpadu vztahu s Iris Westovou už tak naruby. Nyní se Barry navrací do Central City, kde se mu naskytne nevídaný pohled: všichni jsou šťastní. Znepokojivě, nepřirozeně šťastní. Flash se ale nemůže pozitivně naladit, když před ním leží záhada. A jako by toho nebylo dost, pohřešuje se Commander Cold, Flashův spojenec z budoucnosti. Vše nasvědčuje tomu, že se něco děje ve věznici Iron Heights, kde také Flash zahájí své vyšetřování. Víte však, co se říká: nejdůležitější součástí každého triku je odvedení pozornosti. A zatímco se Flash domnívá, že řeší jednu záhadu, Trickster mu hodlá provést svůj největší podfuk přímo pod nosem… a stát se tak legendou všech Ranařů! Fanoušky oblíbení tvůrci JOSHUA WILLIAMSON (Batman/ Flash: Odznak) a SCOTT KOLINS (Blue Beetle) pokračují ve své epické jízdě s nejrychlejším žijícím člověkem! Sbírku tvoří sešity Flash č. 66-69 a Flash Annual č. 2.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Greatest Trick of All , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší podfuk všech dob. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Lenka.Vílka
20.09.2023 5 z 5

Tak tohle vyprudilo hned od začátku. Ale měla jsem to čekat. Prostě další středa a bylo divný, kdyby to s Flashem bylo jinak. A to přišlo právě teď...

Takže začátek teda zmatenej. Co zbytek?
Prostě je asi lepší to přeskočit, ono to potom bude někde zase shrnutý, a netrápit se. Proč?Protože zbytek, který začíná s Tricksterem je totiž moc fajn :)

Vítejte, vítejte a užijte si Největší podfuk všech dob! Celá tahle kniha je pořádně ujetý bizár, který svému záporákovi dává neskutečně velký prostor a to je moc dobře. Sice jsou i tady stále přítomné zdroje...ale je to strašně příjemně vedené a zábavné. Ano, není to příběh nějak zvlášť originální. Jenže...já fakt měla náladu na něco pořádně hravého, šíleného a prostě jenom fajn, co si užiju. A to jsem tady dostala :)

Voliarty
19.01.2023 4 z 5

Na Willaimsonovi sa mi páčia dve veci. Ako láka na veci budúce. V tomto prípade hneď prvým číslom, v ktorom sa vracia Godspeed, ktorým Williamson láka na tajomného masívneho zloducha, ktorý chce Flasha zničiť. Zvyšok komiksu sa potom venuje veci, na ktorú nás Williamson pripravoval pár dielov. A súvisí to s druhou vecou, ktorú mám na ňom rád. A to je, ako vracia do hry ,,zabudnutých" Flashových zloduchov. Najprv Huntera Zolomona a teraz Jamesa Jesseho, pôvodného Trickstera.

Jedná sa o zaujímavého antagonistu so zábavnou osobnosťou a pochopiteľným motívom. Trickster nechce byť zabudnutý. Chce, aby si ho Central City pamätalo. Nebudem klamať, ale čakal som od neho trochu komplexnejší plán (SPOILER: Nakaziť celé mesto zdrojom múdrosti a nechať zloduchov, aby ho okradli mi príde také strašne jednoduché, možno by som použil výraz ,,primitívne". KONIEC SPOILERu).

Jasné, Barry si zase poplakal. Najprv v prvom diely, ktorý odkazuje na veci, ktoré u nás nevyšli, takže ma to nechalo celkom chladným. A potom nakoniec, keď mu došlo, že je pesimista (Ale nie! Aká to prekvapivá informácia).

Celkovo som s týmto dielom spokojný. A môže za to primárne hlavný antagonista.


memphisz
09.08.2022 4 z 5

Jasně, na začátku dost naštve, že se očividně odehrálo něco, co český čtenář nedostal. Ať už jde o event Heroes in Crisis nebo o další crossover Flashe a Batmana The Price. Ale! Williamsona očividně po dlouhý době zase začalo bavit psát a vymýšlet něco navíc. Trickster je jeho nejlepší padouch za několik knih - propracovaný charakter a motivace, práce s psychologií a celkově se scénářem. Flash se tolik nesebelituje a je vystaven vcelku rafinovaným a tím i napínavým situacím. Zkrátka takhle by to mělo u superhrdinského komiksu být a Williamson si konečně zase zaslouží pochvalu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Jedeme v tom spolu, Dokonalé léto a další knižní novinky (29. týden)

17.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Největší podfuk všech dob v seznamech

v Přečtených8x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x