Temní rytíři přehled

Temní rytíři https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396871/bmid_metal-temne-noci-2-vzestup-temnych--gil-396871.jpg 4 40 40

Temné noci - Metal série

< 2. díl >

Noc je stále temnější! Invaze do naší reality se už nedá zastavit. Batman zmizel v temném vesmíru. Ve světě stvořeném z našich obav a strachů. Zbývající členové Ligy spravedlnosti jsou postupně eliminování v boji proti příchozím z temného vesmíru – Temným rytířům. Kdo vlastně jsou tihle vražední Batmanové? A jaké špatné Batmanovo rozhodnutí je stvořilo? Tomu je věnovaný druhý díl třídílné uzavřené série, která představí sedm nových smrtících padouchů a otřese základy vesmíru DC. Obsahuje sešity sérií Batman: Red Death, Batman: Murder Machine, Batman: Dawnbreaker, Batman: The Drowned, Dark Nights: Metal #3, Batman: The Merciless, Batman: The Devastator, Dark Nights: The Batman Who Laughs a Batman: Lost... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Resistance , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temní rytíři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Voliarty
30.08.2022 3 z 5

Nebudem klamať, ale ústrední záporácí sú celkom lacným nápadom. Zoberieme Batmana a mixneme ho so siedmymi ďalšími postavami. Bum a máme sedem nových zloduchov. Nebudem ale klamať, bavili ma. Teda, v hlavnom príbehu majú zatiaľ malú úlohu, najvýraznejší boli vo svojich vlastných zošitoch. Tie sú síce na jedno brdo, teda Batmanovi sa niečo stane, získa moc a potom zistí, že jeho vesmír je odsúdený k skaze na úkor mainstream vesmíru Dc a tak sa rozhodne dobiť ten mainstream Dc vesmír. Ale opäť by som klamal, keby som napísal, že ma nebavili. Najviac mi sadli príbehy Dawnbreaker, Merciless, Murder Machine a Batman, ktorý sa smeje. Posledný menovaný má najviac priestoru a baví ma. Joker je vždy zábavný záporák a keď to mixnete s Batmanom a pridáte zaujímavý vzhľad, tak máte zaujímavého antagonistu.

Čo sa týka hlavného príbehu, posunuli sme sa jedným zošitom. Ten načrtáva bezvýchodiskovú situáciu, v ktorej sa hrdinovia ocitli.

Čo sa týka posledného zošitu, nie som zástanca takýchto divných ,,tripov", na druhej strane sa mi ale páčili odkazy na staré komiksy. Hlavne na Batman: Temný rytíř, Temné město, ktorý vyšiel v našich končinách veľmi dávno.

Jedna otázka, možno spoileroidná: Na to, že je v stávke osud celého multivesmíru, tak sa bojuje len v našom svete. Nebolo by praktickejšie zavolať hrdinov aj z iných zemí? Lebo takto to nepôsobí tak veľkolepo, ako by si Snyder prial.

Celkovo je to fajn komiks. Veľkolepý event, keď je situácia bezvýchodisková, mestá padajú, hrdinovia sú porážaní a najväčším zlom je sedem zlých Batmanov. Slovami mladých, je to EPIC, len ma mrzelo, že sme sa v hlavnom príbehu o toľko neposunuli.

ArkAngel
06.08.2022 4 z 5

Ve druhé knize Metalu se děj příliš neposouvá, ale čtenáři dostávají omáčku v podobě originu všech zlých Batmanů, kteří přišli z multivesmíru. Celé jejich zpracování je působivé a ve středu je Batman, který se směje, jenž byl nakažen Jokerem. Byť tito další Batmanové figurují spíše jako sidekickové již zmíněného Smíška, one-shoty nám ukazují jejich motivaci a to, jak získali schopnosti. Hlavní děj se pak posouvá spolu se Supermanem, který se vydává najít ztraceného Bruce. Překombinovaná šílenost, ale boží.


Ivan Kučera
28.06.2022 3 z 5

Úctyhodne robustný komiks. Nielen počtom strán a tvrdou väzbou (a prebalom), ale i množstvom postáv a dejových línií. To samozrejme automaticky neznamená, že je to plus. Niekedy je to proste len chaos. Obávam sa, že je to i prípad Metalu 2. Kým jednotku s prižmúrenými očami zvládal aj „bežný“ batmanovec, pokračovanie je fakt určené len hardcore geekom. Zem 0, Zem-52, Zem-99, Zem-32, Zem-2 a do toho mohutné skoky nielen v priestore, ale i čase a samozrejme alternatívnych svetoch. Super je, že niektorí „Batmani“ vyzerajú ako nočná mora Clivea Barkera. Skvelý je samozrejme Batman, ktorý sa smeje (a jeho „psy“ na reťaziach). Akonáhle sa tempo raz za čas upokojí, je to paráda. Väčšinou sa však neupokojí. Čím viac sa tu toho deje, tým je to väčší neporiadok. Cítil som sa ako keby ma zobudili uprostred noci, zaviazali mi oči, odviezli ma do lesov a nechali ma tam s tým, že buď prežijem alebo ma zožerie medveď. Pod 3* každopádne nechcem ísť, na to je Metal 2 príliš robustný, veľkolepý. Na strane druhej, ak sa všeobecne hovorí, že je to náročné čítanie, nepovedal by som, že je to myslené nejak extra pozitívne. Náročné čítanie je to skrátka preto, že na jeho pochopenie treba mať načítanú tonu vecí a vyskytuje sa tu toľko detailov, až vás z nich rozbolí hlava. To ale samozrejme neznamená, že je to kvalitne napísané. To v tomto prípade znamená jednoducho iba to, že na to treba mať načítanú tonu iných vecí a že to obsahuje toľko detailov, až vás z nich rozbolí hlava. Od istého bodu toho (všetkého)na mňa bolo tak veľa, že to šlo len jedným okom dnu, druhým von.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temní rytíři v seznamech

v Přečtených42x
v Doporučených4x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x