Život v mých rukou přehled

Život v mých rukou https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31386/bmid_zivot-v-mych-rukou-CcZ-31386.jpg 4 19 19

Můj život v mých rukou je příběh pozoruhodné ženy a pozoruhodného života. Alison Lapperová se narodila v roce 1965 bez paží a se zkrácenýma nohama. Nakonec se stala výtvarnicí, matkou a inspirací mnoha lidem. Příroda jí nadělila do vínku inteligenci a železnou vůli, ale na své cestě k plnohodnotnému a nezávislému životu musela překonat mnoho překážek. Na podzim roku 2005 byla na čtvrtý podstavec na Trafalgar Square umístěna 3,5 metru vysoká socha od Marka Quinna, nazvaná Alison Lapperová: těhotná, a tím se podoba autorky knihy dostala do povědomí milionů lidí.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Jota
Originální název:

My Life in My Hands , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život v mých rukou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

lenka6751
05.01.2021 5 z 5

Hezky psaná kniha, Alison je bojovnice.

Zao
14.07.2020 5 z 5

Angličanka, narodila se bez rukou a s kratšíma nohama. Je to o jejím životě, skutečný příběh, který vede k zamyšlení, k posouzení vlastního života a obdivu nad tím, jaké schopnosti má a jak vše zvládá člověk i s takovým "hendikepem". Čtivé, nabíjející.


kamibe
06.06.2015 5 z 5

Působivá kniha, obdivuhodná žena, Znovu si připomínám, že všechny moje jakési bolístky mohu zahodit a jen stát v úžasu před Alison. Navštívila jsem Londýn v době, kdy byla její zářivá bílá socha vystavena na náměstí Trafalgar Square. Byl to pro mne úžasný zážitek a vlastně právě díky němu jsem si pak knihu koupila a s velkým zaujetím přečetla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život v mých rukou v seznamech

v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst6x