Život v mých rukou

Život v mých rukou https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31386/bmid_zivot-v-mych-rukou-CcZ-31386.jpg 4 19 4

Můj život v mých rukou je příběh pozoruhodné ženy a pozoruhodného života. Alison Lapperová se narodila v roce 1965 bez paží a se zkrácenýma nohama. Nakonec se stala výtvarnicí, matkou a inspirací mnoha lidem. Příroda jí nadělila do vínku inteligenci a železnou vůli, ale na své cestě k plnohodnotnému a nezávislému životu musela překonat mnoho překážek. Na podzim roku 2005 byla na čtvrtý podstavec na Trafalgar Square umístěna 3,5 metru vysoká socha od Marka Quinna, nazvaná Alison Lapperová: těhotná, a tím se podoba autorky knihy dostala do povědomí milionů lidí.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Jota
Originální název:

My Life in My Hands , 2005


více info...

Přidat komentář

lenka6751
05.01.2021 5 z 5

Hezky psaná kniha, Alison je bojovnice.

Zao
14.07.2020 5 z 5

Angličanka, narodila se bez rukou a s kratšíma nohama. Je to o jejím životě, skutečný příběh, který vede k zamyšlení, k posouzení vlastního života a obdivu nad tím, jaké schopnosti má a jak vše zvládá člověk i s takovým "hendikepem". Čtivé, nabíjející.


kamibe
06.06.2015 5 z 5

Působivá kniha, obdivuhodná žena, Znovu si připomínám, že všechny moje jakési bolístky mohu zahodit a jen stát v úžasu před Alison. Navštívila jsem Londýn v době, kdy byla její zářivá bílá socha vystavena na náměstí Trafalgar Square. Byl to pro mne úžasný zážitek a vlastně právě díky němu jsem si pak knihu koupila a s velkým zaujetím přečetla.

azeret92
28.07.2014 5 z 5

Tato kniha je napsána podle skutečné události. Obdivuji hlavní hrdinku jak se dokázala vypořádat se svým handicapem. Allison Lapperová nemá jednoduchý život. Kniha mně velmi zaujala. Je velmi autentická. Knihu bych doporučila všem, kteří mají sami nějaký handicap. Určitě jim to dodá sílu bojovat dál se svým handicapem. I těm, kteří jsou zdraví, aby si uvědomili, že lidé s postižením to nemají mnohdy jednoduché a aby si vážili svého zdraví.