Život hraný z listu přehled

Život hraný z listu
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14084/zivot-hrany-z-listu-14084.jpg 5 1 1

Kniha podává působivý portrét života Elišky Kleinové, klavíristky, učitelky hudby a velké propagátorky díla svého bratra, skladatele a klavíristy Gideona Kleina. Životopisná kniha z pera novináře, historika a překladatele Petera Ambrose provází čtenáře životem české klavíristky a dlouholeté pedagožky Elišky Kleinové. Své vyprávění o rodinném zázemí, profesní kariéře a dramatických okolnostech života této nevšední ženy doplňuje autor o historická fakta. Popisuje osudy členů jedné židovské rodiny od počátku dvacátého století a vypovídá o životě Židů v Čechách během celého minulého století. Peter Ambros se rovněž opírá nejen o cenná svědectví, ale především o autentické životní vzpomínky Elišky Kleinové, které byly zaznamenány na kazety v roce 1994. Kniha je doplněna černobílými fotografiemi.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , G plus G
Originální název:

Leben vom Blatt gespielt


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život hraný z listu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

milamarus
10.12.2020 5 z 5

Anotace shora mi vzala vítr z plachet a z toho, co jsem chtěla napsat, zbylo jen málo. Totiž uvědomění si, že provést druhého životem třetího není snadný úkol, že ne vždy je na konci toho snažení nádherné a kompaktní dílo jako tato kniha, od předehry po doslov čtivá, a konečně, že je tomu tak i proto, že se nejdřív musí ten, kdo chce být průvodcem, nechat sám vodit. // Dávám maximální počet hvězd. // Pro zájemce pak přidávám odkaz na Český hudební slovník osob a institucí - https://www.ceskyhudebnislovnik.cz/slovnik/index.php?option=com_mdictionary&action=record_detail&id=7655 , v němž můžete po pár kliknutích ve čtení pokračovat.
A ještě prosba: kdo znáte okolnosti vzniku oněch kazet, a víte, jaké pouto mezi sebou P.A. a E.K. měli, napište. V knize to není uvedeno. Děkuji.

----------------------------------------------------
CITÁT:
Prostě já když nahlas řeknu, koho všeho jsem slyšela, tak si najednou připadám, že bych měla být chráněná památkovým úřadem.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život hraný z listu v seznamech

v Přečtených1x
v Doporučených1x
v Chystám se číst1x

Štítky knihy

umění osobnosti holokaust, holocaust

Autorovy knížky

Peter Ambros
slovenská, 1948 - 2018
2008  100%Život hraný z listu