Život hraný z listu

Život hraný z listu https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14084/zivot-hrany-z-listu-14084.jpg 5 1 1

Kniha podává působivý portrét života Elišky Kleinové, klavíristky, učitelky hudby a velké propagátorky díla svého bratra, skladatele a klavíristy Gideona Kleina. Životopisná kniha z pera novináře, historika a překladatele Petera Ambrose provází čtenáře životem české klavíristky a dlouholeté pedagožky Elišky Kleinové. Své vyprávění o rodinném zázemí, profesní kariéře a dramatických okolnostech života této nevšední ženy doplňuje autor o historická fakta. Popisuje osudy členů jedné židovské rodiny od počátku dvacátého století a vypovídá o životě Židů v Čechách během celého minulého století. Peter Ambros se rovněž opírá nejen o cenná svědectví, ale především o autentické životní vzpomínky Elišky Kleinové, které byly zaznamenány na kazety v roce 1994. Kniha je doplněna černobílými fotografiemi.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , G plus G
Originální název:

Leben vom Blatt gespielt


více info...

Přidat komentář

milamarus
10.12.2020 5 z 5

Anotace shora mi vzala vítr z plachet a z toho, co jsem chtěla napsat, zbylo jen málo. Totiž uvědomění si, že provést druhého životem třetího není snadný úkol, že ne vždy je na konci toho snažení nádherné a kompaktní dílo jako tato kniha, od předehry po doslov čtivá, a konečně, že je tomu tak i proto, že se nejdřív musí ten, kdo chce být průvodcem, nechat sám vodit. // Dávám maximální počet hvězd. // Pro zájemce pak přidávám odkaz na Český hudební slovník osob a institucí - https://www.ceskyhudebnislovnik.cz/slovnik/index.php?option=com_mdictionary&action=record_detail&id=7655 , v němž můžete po pár kliknutích ve čtení pokračovat.
A ještě prosba: kdo znáte okolnosti vzniku oněch kazet, a víte, jaké pouto mezi sebou P.A. a E.K. měli, napište. V knize to není uvedeno. Děkuji.

----------------------------------------------------
CITÁT:
Prostě já když nahlas řeknu, koho všeho jsem slyšela, tak si najednou připadám, že bych měla být chráněná památkovým úřadem.

Štítky knihy

umění osobnosti holokaust, holocaust

Autorovy knížky

Peter Ambros
slovenská, 1948 - 2018
2008  100%Život hraný z listu

Kniha Život hraný z listu je v

Přečtených1x
Doporučených1x
Chystám se číst1x