Zhasínáme v říši divů přehled

Zhasínáme v říši divů https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182319/bmid_zhasiname-v-risi-div-182319.jpg 4 41 41

Zhasínáme v říši divů je třetí román DBC Pierra, známého bouřliváka britské prózy. Opět přichází s oslnivou burleskou plnou literárních reminiscencí i sžíravě vtipné kritiky dnešního obžerného světa. Gabriel Brockwell, mladý estét a poeta znavený životem, se vydá hledat svou říši divů, objede přitom svět. Série divokých večírků, jimiž prochází od Londýna přes Tokio či Galpágské ostrovy, vyvrcholí dekadentně opulentní oslavou v majestátních prostorách berlínského letiště Tepelhof. DBC Pierre v plné parádě!... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plus
Originální název:

Lights Out in Wonderland , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zhasínáme v říši divů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

petrarka72
02.12.2020 3 z 5

Úžasně nevyrovnaná kniha; úchvatné pasáže střídají naprosto banální a nezáživné. Proč mám pocit, že všichni Pierrovi hrdinové, ať už se jmenují Vernon, Ludmila či Gabriel, jsou spíše ztělesněním životního pocitu než živoucí postavy? Ovšem výsledný dojem, že nic, vůbec nic nemá smysl, je působivý...

MirekMM
27.08.2020 4 z 5

Výjimečná kniha! Četl jsem v českém překladu, nemůžu tedy jazyk docenit sto procentně, ale kniha se stylem rozhodně vymyká, některé úseky působí skoro jako poezie.
Nenechte se odradit trochu rozporuplným začátkem knihy: bezcílné bloudění hlavní postavy městem i vlastními myšlenkami úplně nenaladí k dalšímu čtení, stejně tak jen těžko hlavní postavě věříte, že každou chvíli spáchá sebevraždu, když zbývají stovky stran příběhu.
V průběhu ale začne i obsah dohánět skvělou formu, a část odehrávající se v Berlíně (a především v až neuvěřitelném komplexu letiště Tempelhof) patří mezi to nejlepší, s čím jsem se setkal!
Jestli máte rádi knížky s myšlenkami, nad kterými budete přemýšlet ještě dlouho po dočtení, Zhasínáme v říši divů vás nezklame.


moneko
04.12.2019 5 z 5

Moje nejoblíbenější knížka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zhasínáme v říši divů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených3x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

australská literatura

Autorovy další knížky

DBC Pierre (p)
australská, 1961
2005  83%Vernon Bůh Little
2013  79%Zhasínáme v říši divů
2007  67%Ludmilina lámaná angličtina