Zámek z pavučiny kouzel přehled

Zámek z pavučiny kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531093/bmid_zamek-z-pavuciny-kouzel-65b923dcc7f54.jpg 5 12 12

Magie je všude kolem nás, stačí jen věřit. Když třináctiletá Olja projde kouzelnou bránou ukrytou na rodném zámku, na druhé straně najde úplně jiný svět: zakletou magickou říši plnou zoufalství a beznaděje, kterou ovládá všemocný černokněžník. V nebezpečí se brzy ocitá nejen ona sama, ale i její rodina a noví přátelé. A čas se krátí. Dokáže v sobě Olja objevit čarovnou moc a zachránit tak magickou říši, svůj vlastní domov i všechny, na kterých jí záleží? Podobně jako v Chaloupce na muřích nožkách nebo v Dívce v medvědí kůži napsala Sophie Andersonová i tentokrát pohádkový, dojemný a hřejivý příběh o hledání sebe sama, o síle přátelství a nalézání odvahy.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Castle of Tangled Magic , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zámek z pavučiny kouzel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Knižní střípky
předevčírem 5 z 5

Mám vždy obrovskou radost, když se mi dostane do rukou kniha pro děti, která má v sobě vše, co má mít. Tajemství, dobrodružství, odvěký boj dobra se zlem, který přeci nesmí chybět v žádné dětské knize. Děti musí vědět již odmala, že by se neměly vzdávat a měly by bojovat za spravedlnost. A přesně to v knihách paní Sophie je. Pokud jste náhodou ještě od paní autorky nic nečetli, vřele doporučuji všechny tři její knihy, které u nás vyšly. Ani s jednou nešlápnete vedle.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

PosPol
20.04.2024 3 z 5

"Magie je všude tam, kde věříš, že ji najdeš. Je obzvláště snadné na ni zapomenout, pochybuješ-li o její existenci..."

Třináctiletá Olja žije v prastarém kouzelném zámku, ve kterém se ukrývá tolik tajných chodeb a tajemství, že každý den objeví něco nového! Co teprve když náhodou najde portál do zakleté magické říše, která se díky zlovolnému černokněžníkovi může brzy rozpadnout. Společnost jí na dobrodružné cestě dělá domovoj a spousta dalších kouzelných tvorů ze slovanské mytologie. Dokáží společně porazit mocného nepřítele a zachránit oba světy?

Po Chaloupce na muřích nožkách a Dívce v medvědí kůži jsem se těšila jako malé dítě na další pohádkový a dojemný příběh. Možná jsem se těšila moc, možná očekávání byla přílišná. Faktem je, že i přes skvělý námět jsem poměrně zklamaná. Trvá sto stran, než se něco začne vůbec dít. Ilustrací oproti předchozím knihám pomálu. Styl příběhu je spíše obšírné (i když krásně napsané) vyprávění a popis, chyběl jakýkoli zvrat, Olja vše vyřešila de facto jen lusknutím prstů a tím, že věřila.

Hlavní hrdince je 13, ale přesto její myšlenkové pochody odpovídají dospělému člověku a postava mi tak nepřišla uvěřitelná. Ostatní také nejsou příliš rozepsané a proto mě příliš nelákalo otáčet stránky jednu za druhou a spíše jsem si říkala, ať už to skončí...

Upřímně - nedovedu si představit, že by kniha mladší čtenáře nenudila, ale třeba je to jen můj dojem. Poselství příběhu je skvělé - důležitost přátelství, lásky, hledání sebe sama, budování sebedůvěry a také je čtenář nenápadně ponoukán, aby nedělal ukvapené závěry a nedal na první dojem. I když mě kniha nenadchla jako ty předchozí, stále je to milé, oddechové čtení pro čtenáře velkého rozpětí věkové kategorie a rozhodně si přečtu i další Sophiiny knihy. Hodnotím 3/5 a děkuji nakladatelství Host za poskytnutí knihy.


Jaehyun
07.04.2024 4 z 5

Olja žije s rodinou na starém zámečku, kde se v jedné z kupolí nachází kouzelná brána, za kterou se skrývá celý magický svět, ovládaný všemocným černokněžníkem. Čas se krátí a aby Olja zachránila svou rodinu před proudy magie, která uniká do jejího světa v podobě ničivé bouře, musí se vydat spolu s magickými bytostmi na záchrannou výpravu.

Od autorky už jsem četla Chaloupku na muřích nožkách, která se mi opravdu líbila a tak jsem chtěla zkusit i něco dalšího. No a opět jsem narazila na skvělý příběh.

Příběh o přátelství, magii a o tom, že domov není jen místo, ale jsou to především lidé, se kterými ho sdílíte.

Knihy od této autorky můžu vřele doporučit, ať už dětem tak dospělým.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)

18.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zámek z pavučiny kouzel v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

2023  89%Chaloupka na muřích nožkách
2023  93%Dívka v medvědí kůži
2024  90%Zámek z pavučiny kouzel