Zaklínačka Lota přehled

Zaklínačka Lota https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233797/bmid_zaklinacka-lota-233797.jpg 4 299 299

Zaklínačka Lota série

1. díl >

První rána, první láska, první smrt… a pak další rány, smrti, smutky i touhy. Dokáže drsný život z dívky vykovat ženu tvrdou jako ocel? Je lepším druhem upír s loutnou, nebo zaklínačský výtržník s mečem? Možná oba. Hlavní hrdinka Psí zimy zaklínačka Lota si získala srdce čtenářů i čtenářek, proto se autorka rozhodla doříci to, co bylo v románu jen naznačeno o jejím dětství a dospívání, o jejích rodičích a o tom, jak se dostala do Školy. Poznáte, kde jsou kořeny jejího přátelství s Torgem i jak se seznámila s Urianem. Navíc se můžete těšit na víly a elfy či na nemluvňátka se zatraceně ostrými zoubky. Součástí knihy je mapa a doslov Tomáše Němce s bibliografií autorčiných knih a povídek. Jedná se o nový výtisk rozebrané knihy z roku 2009, navíc jsou nyní povídky seřazené chronologicky a je tedy dobré začít číst příběhy o Lotě touto knihou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zaklínačka Lota. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

petrulka
07.04.2024 5 z 5

Před nějakým časem jsem přečetla Zaklínače od Sapkowskiho. Říkám si proč ne, vida přebal :-D Nebudu tvrdit, že se počáteční šok nekonal. Podobnost najdeme ve všelijakých potvorách, které je třeba likvidovat, ve tvrdém výcviku dětí, v lektvarech atd. Tahle kniha je mnohem přímočařejší. Žádné politikaření, romantické vztahy, pletichy. Rovnou tvrdě na věc. Slušnou, vzletnou mluvu nečekejte, násilí (i to sexuální) na dětech je běžné, zrovna tak intimnosti každého s každým, rovněž od útlého dětství. Nicméně si autorka odepřela detaily, takže čtení těchto pasáží není nikterak pobuřující, či nechutné. Poté, co jsem si zvykla na styl jednání postav, to bylo parádní čtení. Lota je skvělá, pokračuji Psí zimou a moc se těším.

Mirka2778
09.02.2024 3 z 5

Četlo se to dobře.
Můj šálek kávy to není.
Některé povídky jsou lepší, některé nezajímavé.
Jako celek kniha nedrží. Jediné co mi vyplynulo, že zaklínači jsou dobří k zabíjení a do postele. A pokud za to dostanou zaplaceno, tím líp pro ně.
V zaklínačském světě jsem byla poprvé a tak nevím jestli mi víc nesedí toto prostředí, nebo styl jak ho pojala autorka. Takže jedno ani druhé aktivně vyhledávat nebudu.


Radesan
23.01.2023 4 z 5

Skvělý počin a musím říct, že jsem se bavil. Někde sice byly slabší momenty, ale vykreslení atmosféry středověku je prostě parádní.... středověk byl zkrátka krutý a líbí se mi jak je paní Neomillnerová schopná popsat pocity postav a to, jak je daná doba postupně semele. Co se sexuálních scén týče......kdyby jich bylo méně, nevadí ale kdo jsem, abych posuzoval libido jiných? :D ....mně se popis těchto scén v knize líbí, opravdu ano, mají to nepopsatelné ...."něco".

Co mne trochu mátlo je občas velmi svižný střih mezi událostmi a občas mi chvíli trvalo než jsem se zorientoval jak se postavy dostali sem či onam....ale jinak.....skvělá práce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zaklínačka Lota v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených422x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených27x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst129x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech11x