Začít od Adama, šalamounské rozhodnutí, nevěřící Tomáš... a další biblická úsloví přehled

Začít od Adama, šalamounské rozhodnutí, nevěřící Tomáš... a další biblická úsloví https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249121/bmid_proc-se-rika-zacit-od-adama-a-dalsi-249121.jpg 4 6 6

"Určitě, čas od času, zaslechnete někoho říci: to je tedy jobovka nebo to je ale šalamounské rozhodnutí. Možná přesně nevíte, co tato přirovnání znamenají a odkud se vzala. Srozumitelnou odpověď, napsanou tak, aby jí porozuměly děti, najdete v této knize. Vybrali jsme devatenáct nejužívanějších úsloví, která mají svůj původ v jednom z nejstarších psaných textů na světě - v Bibli. Které činy a lidské osudy inspirují již stovky generací natolik, že stále zůstávají součástí našeho jazyka?; Seznamte se s nimi a až zaslechnete někoho říkat, začneme od Adama, budete už vždycky vědět, co tím myslí..."... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Začít od Adama, šalamounské rozhodnutí, nevěřící Tomáš... a další biblická úsloví. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Venda32
12.07.2020 5 z 5

Čtvrtá přečtená kniha ze série knih Proč se říká? a opět velká spokojenost. Pro děti (ale i dospělé) krásně vysvětleno, proč máme některá úsloví odkazující na bibli. Zároveň jednodušše převyprávěné základní biblické příběhy.
Doporučuji přečíst všechny díly ze série.

ještěrka38
25.09.2018 5 z 5

Výborná kniha pro děti, které nerozumí některým úslovím. Dá se použít i při besedách pro děti ve škole nebo v knihovnách.


JanaDor
17.07.2015 5 z 5

Někdy automaticky říkáme úsloví, které zná snad každý. Vysvětlíme a časem ho používají i děti, protože to prostě tak je. Tato kniha je propojena více nápady. Hezky objasňuje dané úsloví v jednoduše podaném příběhu. Na začátku kapitoly je vždy citováno úsloví a na konci je lehce v jedné větě vyloženo.
Je zde 19 úsloví, které mají základ v bibli. Ani si neuvědomujeme, jak často citujeme něco z Bible. Možná to ani někteří nevědí. Tato kniha je po všech stránkách zajímavá. Hezké ilustrace + pohádkové příběhy, které mají poučení, to vše dohromady dává knihu, která se líbí mě i mým dětem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Začít od Adama, šalamounské rozhodnutí, nevěřící Tomáš... a další biblická úsloví v seznamech

v Přečtených13x
v Doporučených1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x