Proč je na světě tolik bohů? přehled

Proč je na světě tolik bohů? https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353052/bmid_proc-je-na-svete-tolik-bohu-eqe-353052.jpg 5 6 6

V čem se liší křesťanství od budhismu? Jaký je rozdíl mezi islámem a judaismem? Které náboženství má nejvíc vyznavačů? Odpovědi na tyto otázky a mnohé další informace jsou zpracovány tak, aby jim dobře porozuměly i děti. Čtenáři se seznámí s historií, současností a uspořádáním nejrozšířenějších světových náboženství. Dozví se, které osobnosti stály u jejich vzniku, které myšlenky tvoří základ dané víry nebo které knihy jsou uctívány jako posvátné.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč je na světě tolik bohů?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

broskev28
24.12.2021 4 z 5

Stručný a jednoduchý přehled nejvýznamnějších světových náboženství: jejich vznik, postavy s nimi spojené, psané dokumenty, významné svátky. Knížka, která by určitě v knihovně pro mládež neměla chybět. Na rozdíl od předešlého komentáře si myslím, že v ní najdete i odpověď na otázku v názvu, resp. kniha vám pomůže pochopit náboženskou různorodost (na rozdíl od náboženské nesnášenlivosti či fanatismu).

Atlantis
20.12.2021 4 z 5

Jako představení základních "velkých" náboženství, proč ne? Oceňuji, že autor neměl potřebu cpát do knihy svoje názory, každé náboženství popsal věcně a bez příkras. Líbila se mi kapitola o bahaismu, který pro mne byl prakticky neznámý. Vše doplňují vkusné ilustrace a celkově můžu určit říct, že knihu použiju ve svých hodinách výchovy k občanství. Jedna jediná vráska: ve finále se nedozvíte odpověď na titulní otázku, to mě lehce zamrzelo.


ještěrka38
04.06.2018 5 z 5

Myslím, že se tato kniha povedla. Jednoduše a stručně popsaná nejzákladnější náboženství. Kniha je určena především dětem, ale doporučila bych ji i dospělým. Určitě by se hodila i jako doplněk k učivu na školách.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Proč je na světě tolik bohů? v seznamech

v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x