Výlet k nádražní hale / A Trip to the Train Station přehled

Výlet k nádražní hale / A Trip to the Train Station https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71179/vylet-k-nadrazni-hale-a-trip-to-the-train-station-71179.jpg 4 54 54

Nervní atmosféra polistopadové Prahy, nervní hrdina, nervní příběh a nervní jazyk: tyto atributy zdobí ranou prózu Jáchyma Topola, jež vyšla poprvé v roce 1993 v literárním časopise Revolver Revue (Jáchym Topol byl jejím spoluzakladatelem a letitým šéfredaktorem). V té době byl autor považován za jednu z velkých nadějí české prózy; dnes je v nevděčné pozici žijícího klasika, autora div ne čítankového, na jehož novou prózu dychtivě čekají čtenáři i kritici. Už proto stojí Výlet k nádražní hale za nové vydání - i za nové přečtení; nejedná se ovšem o žádnou juvenilii, nýbrž o suverénní, stylisticky mimořádný text, který patří mezi autorovy nejzdařilejší kusy (ostatně někteří kritici jej dodnes považují za vrchol Topolova díla). Naše vydání přináší vedle Topolova textu také brilantní anglický překlad Alexa Zuckera, oceňovaného překladatele z češtiny, který za své dílo v roce 2010 obdržel prestižní americkou cenu National Translation Award. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výlet k nádražní hale / A Trip to the Train Station. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Enti
29.12.2020 3 z 5

Raná Topolova kratičká próza v jeho později ceněném hektickém tempu. Několik hodin ze života v divokých devadesátkách, kdy se město měnilo a na jeho povrch vyplavaly roztodivné existence. Přečteno za chvíli v české verzi, vydání je dvojjazyčné, takže se můžete předsvědčit, jak květnatý je Topolův jazyk pro překladatele.

holkaslebkou
06.04.2019 4 z 5

je trochu chaotická, nasáklá temnotou, hodně expresivní a výmluvná; to je důvod, proč ji čtu a proč mě topol baví
"Město se měnilo."


000nugatovej
02.09.2018 3 z 5

Divoká devadesátá léta. Jak v obsahu ("Trochu se vraždilo" - třeba jogurty, "trochu se kradlo"), tak v odpovídajícím hektickém stylu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Výlet k nádražní hale / A Trip to the Train Station v seznamech

v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x