Vorpalový meč přehled

Vorpalový meč https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130202/bmid_vorpalovy-mec-fk2-130202.jpg 4 27 27

Zrcadlo série

< 2. díl >

Komandér-poručík William Weaver, PhD. („Říkejte mi Bill…„) a poddůstojník SEAL Miller – hrdinové, kteří zachránili Zemi před mimozemskou hrozbou v knize Za zrcadlem – se vracejí… a tentokrát Bill dostal loď! Jaderná ponorka Nebraska byla většinou za pomoci podivuhodné mechaniky a nouzových řešení přestavěna na warpovou loď, námořní stavební kontrakt číslo 4144, a je připravena putovat do míst, kam noha Adara, SEALa nebo akademika nikdy nevkročila! Sláva hrdinům! Komu ale záleží na chudácích z jednotky zajištění – na mariňácích, kteří v podstatě nevědí nic a musejí celý den dřít? To ovšem platí jen do chvíle, kdy přistanou na mimozemské planetě, kde jich část padne v boji… Vesmírná pěchota má těžký život – celý den je třeba zachraňovat akademiky a vesmír. Za cenu strašlivých obětí. Vorpalový meč hovoří o celé řadě zásadních témat, která se pohybují od toho, jaká zbraň je nejlepší k zabití mimozemského monstra, přes částicovou fyziku až ke kosmologii, a je návratem „starých zlatých časů“ vědeckofantas­tických románů, kdy byly vědecké problémy zábavné, ženy chytré, tvrdé a krásné, a netvoři oškliví. Mariňáci vyrážejí do boje a lidstvo dobývá vesmír. Hlavně aby bylo dost lepicí pásky…... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: ekniha , Brokilon
Originální název:

Vorpal Blade , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vorpalový meč. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Brejlovec213
08.01.2024 2 z 5

Druhý díl Zrcadla mě trochu zklamal, očekával jsem víc akce. Navíc mě trochu zklamala technická řešení lidstva ve chvíli, kdy chce létat do vesmíru. Příliš dlouhé pasáže o různých technických řešeních, která v přiměřené míře nesmí chybět v žádné podobné knize. Nicméně, když se tím člověk prokouše, tak ta zajímavá linka příběhu běží dál a opět zaujme.

mr.Zdenek
11.09.2021 5 z 5

Dobré sci-fi, napětí, střílení, emzáci, cestování vesmírem, přečteno docela rychle. Pokračování dílu "Za zrcadlem", dá se ale číst samostatně. Pokud máte rádi takovou "klasickou" sci-fi, pak by to mohla být kniha pro Vás.


Luigi1
10.09.2020

Krásně jsem se bavil při této četbě.Moc pěkné

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vorpalový meč v seznamech

v Přečtených43x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

John Ringo
americká, 1963
2017  85%Grunge
2007  92%Ve službách Meče
2017  85%Hříšníci
2007  86%Pochod vnitrozemím
2019  90%Světci