Grunge přehled

Grunge https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340210/bmid_grunge-728-340210.jpg 4 151 151

Paměti lovce monster série

1. díl >

Vydejte se zpátky do osmdesátých let, do zlatých časů lovení monster, kdy v Bílém domě seděl Ronald Reagan, Ray a Susan Shacklefordovi patřili k nejlepším lovcům a sushi v Seattlu se ještě dalo jíst. Když byl svobodník Oliver Chadwick Gardenier zabit při bombovém útoku v Bejrútu, někdo, možná svatý Petr, mu dal na výběr – pojď do nebe, kde je to pěkné, ale trochu nudné, nebo se vrať na Zemi. Šéf pro tebe má úkol, jen musíš najít znamení. Chad si jako správný mariňák vybral další misi. Bohužel, tím znamením má být číslo 57, které je i na každé druhé láhvi s kečupem. Bohudík, součásti mise byla i práce ve společnosti, která se jmenuje Lovci monster. Tam Chada naučili, jak se správně oblékat na jogging (nenápadná zbroj a větší počet zbraní), jak navazovat kontakty v jakuze a proč není dobrý nápad vtipkovat před trolly o kozlech, a pak ho poslali chránit lidi před vším, co se je (nejen) v noci snaží sežrat. A pak už šlo všechno jenom z kopce.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Grunge , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Grunge. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Sitting-Bull
17.07.2023 5 z 5

Dobře jsem se bavila a ani trošku mi nevadilo, že Chad je hrdina-co-umí-naprosto-úplně-všechno, něco jako Chuck Norris. :-D
Miluji hlášky v Lovcích Monster a zde jsem jejich nedostatkem tedy rozhodně netrpěla. Miluji humor Larryho Correiy. Za mě tedy skvělá jízda pokračuje a vrhám se na další díly.

havrmoni
24.04.2023 4 z 5

Dala bych i 5*, ale Lovci monster byli lepší. Jsem zvyklá číst v kronikách a podobných věcech, takže číst něco jako deník či paměti lovce mě celkem bavilo. Je tam hodně popisu a hodně Chada :) konec konců jsou to jeho paměti a on je vyvolený. Uvidíme co bude dál.


Lacie
08.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Nejspíš jsem si někde zapomněla svou pružnou mysl, ale není to ono. Nijak nedokážu určit, kde končí Ringo a začíná Correia, svět lovců monster sedí, postavy sedí, o vtípky nouze není, ale prostě...
Lovci monster jsou přímí ve všech směrech. Řeší se monstra - jak je najít a zabít; zbraně - jak je zdokonalit a všechno jimi zabít; kamarádství až za hrob... a mají striktně danou hranici, s kým se bavit a s kým už za žádnou cenu. Při srovnání Zeda a Chada pro mě vyhrává Owen. Chad je multinadaný, silný, vtipný, šikovný, nadšenec do zbraní s jízdenkou do Nebe, nevadí mi ani jeho namyšlenost a ochota obšťastnit i sršní hnízdo, když mu to něco hodí, jenže moc žvaní a hraje to na všechny strany. Jako politika, monstra, Jakuza, Stricken, to jako totálně fakt?
Jak se dostávám v knize dál, ubývá akce a množí se plky. Nezachrání to ani okolní postavy ze Seattlu, doktoři Nelsonovi jsou nemastní, neslaní a hm, nikdo další mi v paměti nijak extra neutkvěl, což je docela vypovídající.
ALE!!! Extra spoilerová bomba na závěr: odepsaný kytarista pobývající u gnollů Kurt Cobain a princezna Shallala Courtney Love. Jako já totálně umírám, fakt jako!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Grunge v seznamech

v Přečtených201x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených9x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Larry Correia
americká, 1977
John Ringo
americká, 1963