Volání Cthulhu 2 přehled

Volání Cthulhu 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438248/bmid_volani-cthulhu-2-XOi-438248.jpg 5 319 319

Druhá část třetího svazku lovecraftovských spisů Volání Cthulhu přináší vedle všemi již jistě napjatě očekávaného dokončení novely Případ Charlese Dextera Warda další povídky a příběhy z let 1927 - 1930. V dubnu 1926 se Lovecraft vrací z nemilovaného New Yorku zpět do rodné Providence a s novou tvůrčí energií píše jedny ze svých nejpůsobivější a čtenářsky nejpřitažlivější příběhů...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání Cthulhu 2. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

ArkAngel
24.03.2024 3 z 5

Když srovnám tenhle Lovecraftův svazek s minulým, tak mi přijde o stupínek slabší. Nejprve jsme tu dostali dokončení Případu Charlese Dextera Warda a následně najely víceméně klasické lovecraftovské příběhy, které už jedou v zajetých kolejích. Jako určitě zajímavá byla třeba autorova "oficiální" historie Necronomiconu, ale z povídek a novel nemůžu vybrat žádnou, kterou bych si extra zapamatoval a chtěl si jí někdy znovu přečíst.

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Série Spisů má v tuhle chvíli stoupající tendenci. V této knize už nejsou snové povídky, ale jen to, co jsem očekával, když jsem se do Lovecrafta pustil. Rané sci-fi, horror, weird. Prakticky všechny povídky v tomto svazku se mi líbily, když pominu pitomosti jako Tamtéž. Bohužel ani tady se ještě autor nevyvaroval příliš brzkého odhalení pointy, což spoustu povídek zbytečně sráží. Asi nejlepší byla Hrůza v Dunwichi a dokončení Charlese Dextera Warda.


yaoiyuri
02.08.2023 5 z 5

Když pominu fragmenty a útržky posbírané z korespondence, je tenhle díl nadupaný. Lovecraft už se vypsal, takže se nebojí pustit do delších, komplikovanějších a znepokojivějších příběhů, mýtus se ustaluje a nabývá jasné obrysy (kdesi ve tmách, zapadlých a polodivokých krajích a snech).
Barva z kosmu a Hrůza v Dunwichi jsou za mě TOP, na paty jim šlape Šepot v temnotách a Případ Charlese Dextera Warda. Rozhodně jeden z nejlepších svazků sebraných spisů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2012 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší povídková kniha)


Kniha Volání Cthulhu 2 v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených443x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených35x
v Knihotéce362x
v Chystám se číst103x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech6x