Římský popravčí přehled

Římský popravčí https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372600/bmid_rimsky-popravci-SO7-372600.jpg 4 85 85

Vespasián série

< 2. díl >

Jedinečný muž narozený na venkovské samotě s jedinečným osudem - zařadit se mezi největší římské císaře.

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Rome's Executioner , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Římský popravčí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Majrek
15.05.2024 4 z 5

Když jsem u prvního dílu série četl jedno z hodnocení, které dílo označovalo jako "Rodokaps", vnitřně jsem s tím nesouhlasil. U druhého dílu už by tento "odsudek" byl více na místě - kniha je stále zajímavá, daleko více "akční" a lépe šitá na míru modernímu konzumentovi, takže se to v ní hemží různými nezáviděníhodnými způsoby smrti a věrně a detailně (až hypernaturalisticky) je nám popisována zkaženost té doby. Takže zatímco na jedné stránce stříká krev s výkaly a tělesné útroby se derou na povrch, na stránce druhé se intrikuje a smilní ve všech možných podobách. Doba byla nepochybně tvrdší než dnes, možná i zvrácenější, ale např. mýtus o Tiberových praktikách na Capri přeci jen nestojí na tak pevných základech a i na jiných místech knihy se zdá, že autorova fantazie se poněkud utrhla ze řetězu. Nicméně pořád jde o velmi čtivý román, který dá člověku zapomenout na bídu všedních dnů...

renefer
15.11.2021 5 z 5

Tak tohle byl díl ve znamení Jamese Bonda, proniknout k nepříteli, zajmout svědka a dopravit jej k soudu. Jen s tím rozdílem, že soud byl zastoupený císařem, který mi popravdě naháněl husí kůži. A konečné restrikce byly taky dost brutální. Nevím, proč se mi ulevilo, když spisovatel v dodatku knihy přiznal, že Vespasián měl ve skutečnosti na starost stavbu silnic a ne popravy.


Lolila
18.03.2021 5 z 5

Ani druhý diel nesklamal. Vespasián je opäť vtiahnutý do politických intríg. Dej na začiatku je tak trochu pomalý, ale neskôr naberie spád a už to ide.... história, láska, zrada, neustále boje o moc, intrigy, ....veľmi dobrý historický román.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Římský popravčí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených119x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených9x
v Knihotéce105x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit3x