Vesmír jako na dlani přehled

Vesmír jako na dlani https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310184/bmid_vesmir-jako-na-dlani-g8N-310184.jpg 4 30 30

Cesta prostorem, časem a ještě dál. Christopher Galfard si předsevzal představit laickému čtenáři současné fyzikální vědomosti, týkající se jak mikrosvěta, tak vesmíru, jehož jsme součástí. Využil lidské představivosti, která je každému dána, a popisuje a vykládá složité fyzikální pojmy a mechanismy pomocí obrazů a vizuálních představ. Přenáší čtenáře na počátek vesmíru i do nitra atomu, bere je na cestu rychlostí světla, spouští se s nimi do černých děr – a čtenář se přitom ani nemusí zvednout z křesla. Jeho text je nabitý informacemi, a přitom čtivý, věnovaný komplikovaným otázkám moderní vědy, a přitom plně přístupný i laikům.... celý text

Literatura naučná Vesmír Přírodní vědy
Vydáno: , Argo , Dokořán
Originální název:

The Universe in Your Hand


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesmír jako na dlani. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Sklenička
11.09.2023 5 z 5

Skvěle kombinovaný výklad s ilustračním vyprávěním. Proletíte se až na začátek vesmíru, okoštujete rychlosti blízké rychlosti světla, nebo se zmenšíte natolik, abyste poznali svět elementárních částic. A nechybí protivná tetička.

Freemantle
17.10.2022 2 z 5

Autor v úvodu knihy píše, že se vynasnaží, aby ji nikdo nemusel odložit, protože ji nerozumí. Tak já jsem asi první, který to na straně 140 vzdává, neboť tomu, co popisuje autor, nerozumím a ačkoliv je to beletristicky pojaté, těžce mě to nebaví. Možná to bude tím, že mi fyzika nikdy nešla, nemám matematické ani logické myšlení a nebo jsem úplně mimo cílovou skupinu. Začátek byl fajn, vyprávění o Slunci a galaxiích bylo super, ale jakmile se začaly řešit atomy, gravitace a časoprostor... Sorry, to fakt ne.


Adam84
27.09.2022 4 z 5

Hodně moc se zvětšuji, zmenšuji, cestuji rychleji než světlo a jsem v jednom okamžiku zároveň mrtvý i živý. Pak mě potká robot s trubkou vystřelující částice, řekne co a jak a já zjišťuji, že vím „vše“. Tož takové to čtení je. Beletristicky zjednodušené, čtivé, ale i informačně hodnotné.

Doporučing pro všechny zvědavé vesmírné začátečníky a kvantové roboty.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vesmír jako na dlani v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených34x
v Doporučených5x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x