Malý český bordel přehled

Malý český bordel
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21530/maly-cesky-bordel-21530.jpg 4 131 131

Vekslák série

< 2. díl >

Malý český bordel je nejznámější příběh veksláka Michala Najmana, kterému Pavel Frýbort věnoval celkem čtyři knihy. V tomto románu je Michal, odsouzený za neúmyslné zabití, propuštěn na amnestii a přichází do zcela změněných společenských poměrů po listopadu 89. Všude na ulici leží peníze, stačí být jen šikovný a budeš za vodou jako my, říkají Michalovi jeho známí a on se opravdu zařídí podle jejich rad. Provozuje riskantní živnost „azyl pro milence", ale hlavně se chystá vybrat si své peníze od lidí, kteří ho kdysi dostali do kriminálu a sami se beztrestně nahrabali miliony. Připraví na ně velkolepý podraz, kterým dokáže, že jejich peníze jsou hodně špinavé, ale i Michalovi jeho tvrdě získané miliony sebere slepá spravedlnost.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý český bordel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Nofar197
08.12.2023 4 z 5

Michal Najman se bohužel nepoučil, ani nezměnil. Dobře mu tak. Prachy, prachy, prachy, jak zpívá v závěru slavné písně Richard Muller.

georginaa
23.06.2022 4 z 5

Pokračování veksláka, který měl v té době velký úspěch. O tomto díle to říct nemohu, i když doba si žádala své. Dostat se opět tak kde Michal skončil, bylo po 4 letech oříšek. Jenže pomstít se bylo jeho krédo. Udělá cokoliv, jen se dostat na vrchol a pěkně všechny do jednoho sundat.


KlariN
09.12.2020 3 z 5

Podraz ze second handu. Michal Najman je sice pořád sympatický antihrdina, ale na Pavlu Frýbortovi je vidět, že snaživě plnil objednávku doby. Pokračování Veksláka hrdě kráčí ve stopách tradičních mantinelů brakovějších pokračování - a tak je dvojka větší, explozivnější, zdánlivě komplikovanější ale především hloupější. Po letech velmi úsměvné, leč často nezáměrně. Ale coby odpočinkový retro-výplach výplach funguje stále. Nesporným mínusem je zjevná autorova neznalost dobového žargonu, i základní terminologie. Jako příklad např. pasáž o varování před nebezpečnou drogou cracks :-D!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malý český bordel v seznamech

v Přečtených214x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených10x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x