A po nás potopa přehled

A po nás potopa https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21524/a-po-nas-potopa-21524.jpg 4 86 86

Vekslák série

< 3. díl >

Věčný smolař Michal Najman, se při cestě za vysněným bohatstvím opět setká s nekalým ochráncem spravedlnosti doktorem Marešem a s dávnou láskou Ivankou. Pro Michala to má zvláštní příchuť, neboť už poznal, že cesta do ráje blahobytu je plná nevyhnutelných špinavostí. Tentokrát se Michal ocitne ve světě finančníků, kteří ho vtáhnou do zákulisí podezřelých obchodů se zbraněmi, ale dostane se i mezi opatrné české podnikatele, kteří se ve vší počestnosti perou o lukrativní veřejné zakázky. Kdo chce plout v těchto kalných vodách, musí umět legalizovat vše, co se mu kdy podařilo výhodně získat, ale v tom není Michal právě šikovný. Proto si musí pomoci jinak. Hrdinům dobrodružného románu se v patách valí potopa a do posledních kapitol zůstává na vahách, koho zničí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A po nás potopa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

KlariN
15.04.2022 2 z 5

Sice mám pro Frýbortova klíčového antihrdinu Michala Najmana lehkou guilty pleasure slabost, skutečnost, že třetí Vekslák opravdu hodně vaří z devadesátkové vody ovšem přehlédnout nemohu. Románu ubližuje roztříštěnost struktury na řadu dílčích segmentů, velký počet zaměnitelných postav, i evidentní autorova roztěkanost. Tragické konce některých charakterů jsou za hranicí sentimentálních klišé. Humorná odlehčení naopak povětšinou fungují, a Lájoš kraluje jako vždycky. Jsem přesvědčen, že v aktuálně vládnoucí společenské nostalgii po dané epoše má vekslácká série solidní potenciál pro případné televizní zpracování. Dočkáme se ho?

rodak
24.06.2020 4 z 5

Pohled do české kotliny 90 mafiánských let.Všechny tři díly byly super.Zůstala tady od autora stopa,jak fungovala po revoluci Česká republika.


martin3554
11.12.2019 5 z 5

Závěrečný díl trilogie o Michalu Najmanovi, asi nejslabší, ale stále stejně dobré čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha A po nás potopa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených149x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x