Válečník: Zrození legendy přehled

Válečník: Zrození legendy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299178/bmid_valecnik-legenda-ktera-se-zrodila-v-NV6-299178.jpg 4 37 37

Válečník série

1. díl >

Uprostřed masakrů stoleté války – nejkrvavějšího konfliktu středověké historie – čelí mladý lučištník svému osudu. Pro Thomase Blackstona je volba snadná – buď skončit v oprátce za vraždu, kterou nespáchal, nebo vzít válečný luk a zúčastnit se králova dobyvačného tažení. Armáda Eduarda III. má zkřížit zbraně s mnohem početnějším vojskem francouzské šlechty ve službách krále Filipa VI. na bitevním poli u města Kresčaku, Crécy-en-Ponthieu, v severní Francii. Bude to bitva, která změní dějiny válečnictví a zrodí legendu!... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Master Of War: The Blooding , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válečník: Zrození legendy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Paulika419
19.11.2023 2 z 5

Bohužel jsem se nedokázala začíst.Musela jsem se několikrát vracet a to o pár stran,protože mě unikal děj.Hodně chyb a špatný překlad.V polovině jsem knihu odložila.

petr_
30.12.2021 4 z 5

Ano Bernarda Cornwella to připomíná, jsou tam lučištníci a odehrává se to ve Francii. Cornwellovy romány s tímto mají společné to, že popisují nezávislost angličanů na tomto území, kde jednali samostatně a zřejmě proto byli tak dlouho úspěšní (kromě taktiky, kterou používali v boji).
Co je zajímavé na tomto románu, je to, že popisuje nezávislost nordmanů, kteří se nepovažovali za lenníky ani jednoho krále a těžili z patové situace, která po bitvě u Kresčaku nastala. Proto vyvíjeli (pokud mohli) tlak na obě strany aby si vymohli co nejlepší postavení. Thomas Blacstone je vlastně účastníkem této doby a dějinné události mu umožnily si vybojoval své místo ve stoleté válce.


tibis
03.08.2021 4 z 5

Na Bernarda Cornwella to nema, ale mam rad historicke military. A co sa tyka tych vytykanych chyb - ja ked citam knihu ( hlavne beletriu ) ktora ma vtiahne do deja, tak ja nevnimam pismena, slova a ani vety, ja som priamo tam. Citim tu bolest, ci uz fyzicku, alebo psychicku, citim pach krvi,zapach rozpranych vnutornosti a hnijucich mrtvol. Co vtedy nevnimam je, ci je niekde na konci u alebo v, ci je tam Y alebo i, to je mi uplne jedno, pokal rozumiem textu podvedome, som spokojny, lebo zijem ten pribeh. Precital som tisice knih, ale keby som mal pisat diktat, ako za starych cias tak by to bola zase za 5!!!!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válečník: Zrození legendy v seznamech

v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených7x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

stoletá válka historické romány

Autorovy další knížky

David Gilman
anglická
2016  79%Válečník: Zrození legendy
2022  88%Angličan
2018  81%Válečník: Smrti navzdory