Únik přehled

Únik https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222645/bmid_unik-Ly3-222645.jpg 4 254 254

Lady Dona St. Columbová je krásná, svéhlavá a k smrti znuděná svou povrchní londýnskou existencí. Narychlo opouští manžela i prostředí zhýralé šlechty a doufá, že najde vnitřní klid na venkovském panství v Cornwallu. Nemá však tušení, že míří vstříc největšímu dobrodružství svého života. V zátoce poblíž domu totiž kotví francouzská pirátská loď s kapitánem, který je pravým opakem jejího manžela a převrátí její dosavadní život naruby…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Frenchman´s Creek , 1941


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Únik. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Dalgiona
04.03.2024 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, kde vás spisovatelka doslova vtáhne do magické krásy přírody a s tím i do krásné romantiky piráta a lady. Jasně, lidi kteří mají rádi dnešní druh literatury či psychologické romány, pro ty to není. Děj plyne stejně pomalu, jako když člověk uniká shonu velkoměsta a vydá se na příjemnou dovolenou na venkov, do přírody, kde hledá klid, pohodu a mír v duši. Spisovatelka opravdu ví, jak okouzlit čtenáře, který nespěchá, tak jako v dnešní době spousta lidí, ale chce si vychutnat krásu kolem nás i něco romantiky k tomu.

Miniemall
02.11.2023 3 z 5

Kniha, která má pro mě zvláštní rytmus. Poměrně těžko se mi to četlo, i když nemohu říct, že by to bylo nějak složitě napsaný či že by kniha měla nějaký komplikovaný děj. Prostě to není můj šálek čaje. Za nádherný přebal dávám o hvězdičku navíc.


DominaCZ
01.06.2023 1 z 5

Nechápu to vysoký hodnocení... naivní cypovina.
Jednak tuhle mega slavnou spisovatelku neznám a druhak je to druhá Moyes a Steel.

Zbohatlická znuděná vrchnost přijede a záhy už lítá s větrem o závod a jakmile skončí svázaná na dně lodě, o chvíli později už zve únosce na večeři... trapný fakt.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Únik v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených384x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených24x
v Knihotéce231x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x