Klan M přehled

Klan M https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274881/mid_klan-m-VJW-274881.jpg 4 54 54

Vítejte ve světě Klanu M. Je to svět, kde mutanti a lidé žijí v míru a každý z hrdinů zdánlivě dostal to, po čem v životě toužil. Svět ale nemá vypadat jako tahle utopie. Samotná představa skutečnosti se rozpadá a uprostřed rostoucího chaosu a zmatků je jasné jenom jedno - marvelovský vesmír už nikdy nebude jako dřív!

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

House of M , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klan M. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

ludek.n
12.02.2024 4 z 5

Způsobila rozpad Avengers, zabila své kolegy, přátele a dokonce i manžela, ze světa udělala podivnou utopii, v níž každý zdánlivě dostal to, po čem toužil, ale nikdo z toho není kdovíjak nadšený a teď završila všechno své šílenství proslulým výrokem „Už žádní mutanti“. To je Wanda Maximoff, alias Scarlet Witch. Brian Michael Bendis je autor, který se nikdy nečetl zrovna lehce na první brnknutí. Dává prostor čtenáři, aby se domýšlel, představoval si a odvozoval závěry. Klan M budiž toho příkladem. Žádné dlouhé uvádění do děje, vysvětlování, nebo flashbacky, zato spousta nápověd, náznaků, myšlenek, které se rozvíjejí kdesi vzadu za dějovou linkou. V jeho vyprávění je spousta věcí, které vám při prvním čtením ani nedojdou, nebo si jich nevšimnete. Někdy máte pocit, že jste se ztratili, že jste přeskočili pár panelů, které vám teď chybí. Ale když se vrátíte, zjistíte, jak geniální přesmyčku na vás Bendis vytáhl, jak šalamounsky vás poslal na úplně jinou vlnu, než jste očekávali. Myslím, že tohle si mohou dovolit jen ti nejlepší z nejlepších. Oliver Coipel tomuto způsobu práce poskytl grafický podklad, který se v ničem nenechává zahanbit. Temné, drtící a beznaděj vzbuzující stránky střídají jasné, zářící a pastelově pestré panely plné naděje, že všechno zlé se v dobré obrátí a budoucnost je možné zachránit. Klan M je přemýšlivý crossover, který si vyžaduje všechnu čtenářovu pozornost.

ArkAngel
13.07.2022 5 z 5

Jeden z nejlépe napsaných eventů, které nám Marvel nabídl. Wanda se dočista zblázní a s pomocí Pietra vytvoří alternativní realitu, ve které se každému splní jeho přání. Hrdinové si ale postupně uvědomují pravdu a rozhodnou se proti této lži bojovat. Moment, kdy si onu přetvářku uvědomí Spider-Man, patří k tomu nejsilnějšímu, co komiks nabízí. Peter zažil v životě tolik utrpení a v jediný moment se mu všechno vrátilo. Kdyby se to natáhlo třeba na dvanáct čísel, určitě by to vyniklo ještě více, ale i tak tomu dávám plný počet. Je to velmi originální nápad, který na delší čas opět změnil celý svět Marvelu.


Atlantis
23.05.2022 4 z 5

Klan M má vše, co by se mi jako fanouškovi komiksů mělo líbit. A přece jen nejsem nějak "satisfájovaný". Kresba je standardní, textu, možná až příliš, postavy stejné jako ve všech crossoverech, ale ten nápad je prostě skvělý. A o následcích, které tento komiks měl pro Marvel, ani nemluvě. Ale když ono se to ve výsledku všechno vyřeší jednou rubačkou (nebo spíš jedním pokecem?) a jsme pryč. Přitom Wandin svět mohl být tak zajímavý! Nenudil jsem, chtěl jsem něco víc, ale zároveň nevím co. 3,5*

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Klan M v seznamech

v Přečtených66x
v Doporučených5x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech4x